Kooistra Wonen & Slapen is een begrip in het noorden.
Kooistra Wonen & Slapen is een begrip in het noorden. Foto: Rob Dijkstra

Kooistra Wonen & Slapen in Damwâld: “Als de klant tevreden is, zijn wij het ook!”

Zakelijk

DAMWÂLD - Een hecht familiebedrijf die al meer dan 70 jaar bestaat. Dat is Kooistra Wonen & Slapen in Damwâld. Kooistra Wonen & Slapen is in Friesland dan ook een bekend begrip als het gaat om woninginrichting. In het prachtige statige pand aan de Haadwei in Damwâld helpen Pieter en Johan Kooistra u samen met hun team graag aan een passend advies voor de inrichting van uw woning. 

Derde generatie

In 1950 wordt Kooistra Wonen & Slapen opgericht door de broers Pieter en Tjalling Kooistra. Daarna wordt het overgenomen door de twee zonen van Pieter, namelijk Sietse en Hans. En nu, een dikke 70 jaar later, staat de derde generatie Kooistra aan het roer van de prachtige speciaalzaak in Damwâld. En nog altijd met dezelfde visie als aan het begin: kwaliteit en service leveren. 

Veel veranderingen 

Al is er natuurlijk een hoop veranderd in de loop der jaren, zoals de opkomst van het internet en de wisselende trends. Alles fluctueert tegenwoordig veel sneller. “Vroeger hadden mensen natuurlijk geen internet en kochten ze meubels voor het leven, dat is tegenwoordig gewoon anders. Mensen zoeken via het internet, dus daarin moet je mee”, legt Pieter uit. Kooistra Wonen & Slapen bezit dan ook over een moderne website: www.kooistra.nl en is daarnaast actief op Facebook. Via de website en social media laten zij de nieuwste collecties en trends zien. 


Foto: Rob Dijkstra

Wonen en slapen

Kooistra Wonen & Slapen biedt alles op het gebied van wonen en slapen. Laminaatvloeren, PVC vloeren, vinyl, tapijt, vloerkleden, bankstellen, stoelen, kasten, tafels, matrassen, boxsprings, ledikanten, nachtkastjes en ga zo maar door. Kijk je ogen uit in het pand van 3300 vierkante meter, waarvan ruim 3000 vierkante meter als verkoopvloer. En ondanks deze grootte, vind je makkelijk je weg in de winkel. Een laagdrempelig ‘huiskamer’ gevoel, dat is wat Kooistra Wonen & Slapen uitstraalt. Kies onder het genot van een kopje koffie uw favoriete meubels uit!


Foto: Rob Dijkstra

Hoogwaardige kwaliteit 

Het aanbod van Kooistra wordt zorgvuldig uitgekozen. Kooistra Wonen & Slapen streeft namelijk naar een hoogwaardige kwaliteit. “Wij zeggen altijd: als de klant tevreden is, zijn wij het ook. We willen graag goed spul verkopen tegen een goede prijs. Mensen willen dan ook weer bij je terug komen”, legt Pieter uit. Om deze kwaliteit hoogwaardig te houden, is Kooistra Wonen & Slapen aangesloten bij een inkooporganisatie. “Dat is een landelijke groep, waar we goedkoop kunnen inkopen en daardoor dingen ook scherp kunnen aanbieden. Dat is enorm waardevol.”


Foto: Rob Dijkstra

Snelle(re) levertijden

Ook de levertijden kunnen in deze lastige tijd best eens oplopen, maar Kooistra Wonen & Slapen doet er alles aan om de producten snel te kunnen leveren. “Zo kunnen de levertijden soms wel oplopen tot 15 weken, maar hebben wij op bepaalde collecties bankstellen binnen 6 - 8 weken geleverd. Daarin proberen wij net een stapje extra te zetten voor onze klant.”


Foto: Rob Dijkstra

Gratis bezorging

Wist u dat Kooistra Wonen & Slapen bovendien in heel Friesland gratis bezorgt? Ook voor de montage van kasten en bedden die lastiger zijn, staat het team van Kooistra voor u klaar. Pieter pakt deze montageklussen zelf ook regelmatig op. “Maar dat doe ik niet alleen hoor”, lacht hij. Toch geeft het wel aan hoe Kooistra met haar klanten meedenkt. 

Populaire trends

Kooistra ziet de trouwe klanten dan ook nog steeds terugkomen. Naast het vertrouwelijke en normale, is Kooistra altijd op de hoogte van de nieuwste trends. “Zo kiezen mensen nu voor een hoop metaal. Poten van tafels, stoelen en banken. Daarnaast is eikenhout ook best populair. Ook meubels in een Lamulux uitvoering doen het goed in de verschillende kleuren. Dat zorgt ervoor dat de meubels kras en slijtvast zijn. Deze gaan heel lang mee en kost veel minder dan eikenhout. Dus als u nieuwsgierig bent, kom gerust eens kijken om te zien of het wat voor u is!”

Meer weten? Surf naar: www.kooistra.nl of kom langs in Damwâld bij de zaak! 

Kooistra Wonen & Slapen
Haadwei 57
9104BC Damwâld
Tel: 0511 - 421781
E-mail: info@kooistra.nl

Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47
Afbeelding
SC Cambuur-trainer Sjors Ultee na overwinning bij FC Groningen: “We zijn op alle momenten volwassen geweest" Sport 27 jan, 12:30
Afbeelding
Nog veel te winnen op het gebied van databescherming Zakelijk 27 jan, 12:00
Afbeelding
4 februari: de allereerste 'Dag van de Natuurijsmeester' Sport 27 jan, 10:00
Afbeelding
Van koolmees tot winterkoninkje: tuinvogellezing in de bieb Natuur 27 jan, 08:00
Afbeelding
Opvallende stijging: Nederland kent steeds meer huizen met schimmel en zwamgroei Samenleving 26 jan, 18:00
Afbeelding
Tialda Hoogeveen geïnstalleerd als nieuwe Berneboeke-ambassadeur Educatie 26 jan, 15:05