Een deel van de showroom van FitnessFit
Een deel van de showroom van FitnessFit Foto: eigen beeld

FitnessFit: Veilig thuis sporten voor iedereen

Zakelijk

DRACHTEN - FitnessFit groeit hard. Het Drachtster bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige fitnessproducten levert aan particulieren en kleine bedrijven opent binnenkort hun nieuwe, uitgebreide showroom. In de nieuwe showroom is genoeg ruimte om hun klanten kennis te laten maken aan de verschillende producten in hun ruime assortiment. We spreken met Henk Hooijenga, uitvoerend directeur van FitnessFit, over de huidige ontwikkelen rondom het bedrijf. 

FitnessFit is in 2008 opgericht en een aantal jaar geleden aangekocht door een vriend van Hooijenga. Toen deze aangaf te willen stoppen met het bedrijf wegens tijdgebrek, raadde Hooijenga dat af: “Ik zag de potentie van FitnessFit. In het noorden van Nederland zijn er bijna geen bedrijven die zich specialiseren in fitnessapparatuur voor de particulier of kleine bedrijven. Terwijl de vraag juist groeit.” Bij FitnessFit kun je terecht voor fitnessproducten, zoals fitness-apparaten als hometrainers, crosstrainers, behandelbanken en loopbanden, maar ook voor materiaal voor een krachttraining, kleine fitnessbenodigdheden en voeding die je ondersteunen bij een gezonde levensstijl. Hooijenga: “Door corona zijn mensen meer bewust van de voordelen van thuis sporten en het belang van gezondheid.” Hooijenga besloot op 1 april 2021 om als mede-eigenaar in het bedrijf van zijn vriend te stappen als uitvoerend directeur en heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt aan herstructurering en het vergroten van de naamsbekendheid. FitnessFit richt zich op twee markten; de particuliere markt en de kleinere professionele sportaanbieders, zoals fysiotherapeuten, revalidatie praktijken en gyms van bijvoorbeeld hotels of dagbestedingen. 

Kleine professionele ondernemers

Voor die laatste groep, de kleine professionele ondernemers, biedt FitnessFit een volledig service-aanbod aan waarmee ze de ondernemer helemaal kunnen ontzorgen: “Uiteraard kunnen wij hen helpen met de aankoop van nieuwe apparatuur, maar belangrijker is momenteel het verzorgen van service en onderhoud voor de apparatuur. We nemen al het werk van de ondernemer uit handen. We komen langs op locatie om de apparaten te keuren, van onderhoud te voorzien of te repareren.” Om de bedrijven met wie FitnessFit samenwerkt nog beter van dienst te zien, houden ze zelf de agenda bij: “Wij houden in de gaten wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt of keuring. Zo hoef je als ondernemer aan dat soort zaken nooit meer te denken.” Als apparatuur kapot gaat zorgt de 24- of 48-uurs service van FitnessFit voor een snelle reparatie of vervanging van het apparaat. 

Particulieren

Naast kleine ondernemers weten particuliere sporters ook steeds vaker de showroom van FitnessFit te vinden: “Ons doel is om veilig thuissporten met fitnessapparatuur voor iedereen toegankelijk te maken.” De producten waarmee FitnessFit werkt zijn allemaal voorzien van een CE-certificering. Bij de inkoop kijkt Hooijenga al kritisch naar de kwaliteit van het product: “Ik wil alleen producten verkopen die 100% veilig zijn, ook bij gebruik in een thuissetting.”

Afgelopen maanden is de showroom van FitnessFit uitgebreid. Op de eerste verdieping van hun pand aan de Richterslaan 10-3 in Drachten hebben ze nu alle ruimte om hun producten te laten zien aan klanten. Beneden wordt een gehele praktijkruimte van een fysiopraktijk nagemaakt: “Zo kunnen we nieuwe zakelijke klanten precies laten zien hoe de producten werken in hun eigen setting.”

Ben je benieuwd wat FitnessFit voor jou of jouw onderneming kan betekenen? Ga dan naar www.fitnessfit.nl voor meer informatie, bezoek de showroom (Richterlaan 10-3) of neem contact op met FitnessFit. Bel naar 0512-356961 of mail info@fitnessfit.nl.

Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00