Isoleren is goed voor de portemonnee én het klimaat
Isoleren is goed voor de portemonnee én het klimaat Foto: VSD Isolatie

Een warme winter dankzij VSD Isolatie

Wonen

FRIESLAND - Het duurt niet lang meer en dan begint de winter. Voor de één een feestje, de ander zit toch het liefste buiten in de zon. Hoe dan ook, je wilt toch dat het in huis lekker behaaglijk is en blijft. Door je huis goed te isoleren houdt je de winter buiten de deur. De mensen van VSD Isolatie zijn specialist op het gebied van isoleren en denken graag met je mee. 

Heb je vaak koude voeten in de winter of zit je regelmatig met een dekentje op de bank? Dan kan het goed zijn dat jouw woning niet goed geïsoleerd is en dus kou van buiten binnen laat. Dit zorgt er niet alleen voor dat het niet altijd behaaglijk warm is thuis, de woning verliest ook veel warmte. Het gevolg; je moet meer stoken. Dat is slecht voor het milieu én voor jouw portemonnee. Je woning beter laten isoleren is één van de makkelijkste én betaalbaarste opties om het probleem te verhelpen. En als je nu actie onderneemt zit je deze winter er al lekker warm bij. 

VSD Isolatie is een Fries bedrijf dat inmiddels in elf provincies in Nederland opereert. Het zijn de echte specialisten op het gebied van isoleren. Via hun website www.vsdisolatie.nl kun je eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Een adviseur komt langs op een moment dat u past om te kijken welke isolerende maatregelen het beste bij u en uw woning passen, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van spouwmuren, de vloer of het dak. Voor spouwmuurisolatie boort de adviseur van VSD Isolatie een piepklein gaatje in de muur, om vervolgens met een cameraatje te kijken welk isolatiemateriaal gewenst is.

Spouwmuren worden door VSD Isolatie doorgaans gevuld met EPS parels of minerale wol. Een dak kan met dezelfde materialen worden geïsoleerd. Voor de bodem of de vloer gebruiken de medewerkers van het bedrijf vaak watergeblaaste schuim, een gezonder alternatief voor gewone pur. VSD Isolatie gebruikt enkel de allerbeste en efficiëntste materialen.

Lekker warm in de winter

Na het adviesgesprek stelt de adviseur ter plekke een vrijblijvende offerte op, die je via de mail ontvangt. Ga je akkoord, dan duurt het ongeveer vier tot zes weken tot de medewerkers van VSD Isolatie langs kunnen komen om de isolatie aan te brengen. Wil je voor deze winter nog wat aan de isolatie van je woning doen, is het dus handig om snel te bellen. Zowel spouwmuurisolatie, als vloer- en dakisolatie kunnen nog voor de winter aangebracht worden. Voor overige isolatiemaatregelen is een langere wachtrij. Wilt u liever even wachten met isoleren, weet dan dat isolatie ook in de zomer een functie heeft. Dan dient de isolatie om de koelte langer in uw huis vast te houden. 

ISDE-subsidie

Isoleren loont en die investering die je doet kun je terugverdienen doordat je bespaart op stookkosten. Toch blijft isoleren voor de meeste mensen een dure aangelegenheid. Daarom heeft de overheid, die het verduurzamen van een woning wil stimuleren, de ISDE-subsidie in het leven geroepen. Wanneer je twee of meer verduurzamende maatregelen laat uitvoeren door een professioneel bedrijf kun je aanspraak maken op deze subsidie en een deel van de kosten terugkrijgen. VSD Isolatie is in staat om de juiste bewijsmaterialen voor u te regelen, zodat u zonder problemen de subsidie kan aanvragen. Lukt het niet, dan kunnen ze u telefonisch helpen met de juiste handelingen. Binnen dertien weken wordt uw aanvraag dan beoordeelt door de RVO en daarna kunt u een deel van uw investering terugkrijgen. 

Wilt u weten wat VSD Isolatie voor u kan betekenen? Ga dan naar www.vsdisolatie.nl of bel met 0517 222 008. Ze kijken graag met u mee naar de mogelijkheden en potentiële resultaten van isolering. 

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 5 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00