Robin Ciric is hongerig naar een nieuwe wereldtitel.
Robin Ciric is hongerig naar een nieuwe wereldtitel. Foto: Harm Jan Brandsma

Kickbokser Robin Ciric jaagt op nieuwe wereldtitel

Sport

DRACHTEN - Op 8 februari werd hij pas 25 jaar en nu al behoort Robin Ciric uit Drachten tot de absolute top van de kickbokswereld. Met een indrukwekkende reeks van 42 winstpartijen uit 48 partijen, 5 keer verlies en eenmaal onbeslist, is de Jonge Drachtster bijna ongenaakbaar in de ring. In deze 42 overwinningen wist hij 16 keer de overwinning met een zogenoemde ‘knock-out’ veilig te stellen. Indrukwekkende cijfers en dus reden voor RondOm Vandaag om hem te spreken over zijn ambities. 

Wereldkampioen in de 80kg klasse

Robin Ciric is nog maar 5 jaar wanneer hij voor het eerst in aanraking komt met de vechtsport. Hij besluit taekwondo te beoefenen in de sportschool van zijn vader. Een vechtsport die zich met name richt op traptechnieken. Tot zijn dertiende beoefent hij deze sport, waarna hij met kickboksen begint. Ciric blijkt veel talent te hebben en vanaf zijn achttiende begint hij met professioneel kickboksen in de A-klasse. De Drachtster kickbokser is succesvol en rijgt de ene na de andere tegenstander aan de zegekar. In 2019 wordt hij op 22-jarige leeftijd zelfs wereldkampioen in de klasse tot 80 kilogram bij Enfusion, één van de grootste vechtsportorganisaties van de wereld.

Een nieuw doel

En nu jaagt Ciric op een nieuw doel, namelijk het kampioenschap in de klasse tot 77 kilogram, ook wel de weltergewicht klasse genoemd. “Ik heb mijn doel bereikt in een hogere klasse en wil mijzelf nu uitdagen in deze nieuwe gewichtsklasse. Ik wil ook die wereldtitel in deze klasse pakken”, vertelt Ciric zelfverzekerd.

Sponsoren spelen een belangrijke rol

Ciric kan zich volledig focussen op zijn sport vanwege zijn trouwe sponsoren. Sterker nog, dankzij de sponsoren kan hij fulltime met de sport bezig zijn. Dat is ontzettend belangrijk voor zijn prestaties. “Ik heb nu 14 overwinningen op rij behaald, dat lukt echt niet zomaar. Mijn sponsoren spelen een hele belangrijke rol in mijn voorbereiding. Ik wil graag al mijn sponsoren bedanken, namelijk mijn hoofdsponsoren: Taekema Campers, Binnen eten | drinken, La Norie Kids Boutique en House of Champs, maar ook mijn co-sponsoren: Stee 050, Liftservice Noord, Restaurant Hana, Meindersma Service en Onderhoud, Johan Dijkhuis Verhardingen en Personeelsdiensten, Sportcafé Drachten, Njoy Poolcentrum, Kapsalon Promise Drachten en Fighting Gear. Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken.”

‘King of the Ring’

De sponsoren krijgen waar voor hun geld, want Ciric stelt niet teleur. Met zijn imponerende stoottechniek en taekwondo achtergrond geeft hij zijn tegenstanders het nakijken. Hij kreeg niet voor niets de bijnaam ‘King of the Ring’ van zijn fans.
Zijn laatste wedstrijd vocht hij op 12 februari in Rusland tegen de Russische Arbi Emiev. Ook deze wedstrijd wist hij glansrijk te winnen. “Emiev is een sterke tegenstander met een grote fanbase. Het was voor mij dus een mooie uitdaging om me met hem te meten. Je bent ook in zijn land, waardoor iedereen eerst tegen je is. Wat ik mooi vond, is dat aan het einde van de wedstrijd het publiek aan mijn kant stond. Daar ben ik erg trots op.”

Wil jij Robin Ciric volgen in zijn indrukwekkende reeks? Kijk dan eens op zijn Facebook of Instagram: @OfficialRobinCiric 

Robin Ciric is hongerig naar een nieuwe wereldtitel.
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 57 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21
Al eerder werd er gestunt met grote kortingen bij TinQ.
TinQ stunt opnieuw: 33 minuten tanken voor €1,33 in Drachten Algemeen 23 feb, 12:01