Afbeelding
Foto:

Wie heeft een plekje voor de rustige Diesel?

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor Diesel.

Diesel is een kruising Jack Russel, een gecastreerd reutje en geboren in mei 2012. Er wordt vaak gedacht dat alle Jack Russels kleine stuiterballetjes zijn, maar niets is minder waar. Neem nu Diesel: best een rustig manneke! Hij vindt het fijn om bij zijn baasje in de buurt te vertoeven, kan prima even alleen thuis zijn, is lief tegen groot en klein, al het bezoek word vriendelijk begroet, gaat goed om met de al aanwezige kat (die als het al een keer nodig is ook nog eens de baas over hem is). 

Meenemen in de auto is geen probleem, al zal hij eerst even wat hijgen maar zodra je op de snelweg rijdt is hij rustig. Weet hij dat hij bijvoorbeeld bijna bij het bos is, ja: dan is hij wel even erg enthousiast. Hij gaat goed om met bekende honden en wil dan ook wel spelen; bij onbekende honden wil hij wel aan de lijn trekken (is die ander niet vriendelijk, dan kan Diesel er tegen in gaan, maar is wel te corrigeren). Als je gaat wandelen met hem kan hij loslopen en luistert dan ook goed, maar wordt wel aangelijnd als er een andere hond in zicht is. 

Aangezien Diesel graag dicht bij zijn baasjes wil zijn, zie je hem soms wat doelloos midden in de kamer staan; zo af en toe vallen zijn oogjes er zelfs bij dicht…. dan wordt hij meestal naar zijn plaats gestuurd waar hij heerlijk in slaap valt. Met één ding moet men wel rekening houden: als Diesel iets in zijn bek heeft (bijvoorbeeld een kauwbot of speelgoed) dan laat hij dit niet los; je kunt dat dan ook echt niet afpakken. Je zou hem beter een kluifje of koekje kunnen geven dat snel op is en met mate speelgoed aanbieden, als hij dan is uitgespeeld kun je dat weer weg nemen. Vanwege dit stukje gedrag plaatsen wij hem niet bij kinderen onder de 12. 

Heeft u nu na het lezen van zijn verhaal zoiets van: ach die past precies bij mij, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoon nummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com en wie weet ligt dit aanhankelijke manneke straks lekker bij u op de bank.

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Diesel op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 mei, 15:00