Afbeelding
www.monuta.nl/open-dag-wâldhôf/

Open dag bij Monuta crematorium en uitvaartcentrum Wâldhôf

Samenleving

DRACHTEN - Op zaterdag 24 september a.s., van 10.30 tot 15.00 uur organiseert Monuta crematorium en uitvaartcentrum Wâldhôf een open dag. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Rydwei 3 in Opeinde.

“Afgelopen periode ondergingen onze ovenruimte en verzorgingsruimte een ware metamorfose”, vertelt locatiemanager Astrid Bethlehem. “We hebben nu een elektrische oven die grotendeels draait op onze  zonnepanelen en daardoor fors minder uitstoot geeft. Dit is de eerste duurzame crematieoven in Friesland. Daarnaast verkort een elektrische oven het crematieproces, wat maakt dat nabestaanden vaak direct na de afscheidsdienst al bij de invoer van de uitvaartkist aanwezig kunnen zijn. Met een knop op een afstandsbediening is er de mogelijkheid dat de nabestaanden die bij de invoer aanwezig willen zijn, zelf het crematieproces starten. De overige ruimtes hebben ook een warme, huiselijke uitstraling gekregen. De 24-uurs opbaarkamers zullen komend jaar worden aangepakt.”

Open over afscheid

“We merken dat er veel vragen zijn over onze dienstverlening. Ook zijn mensen vaak nieuwsgierig naar ons crematorium. “Hoe gaat het precies als een dierbare komt te overlijden?, Hoe gaat een crematie met een elektrische oven?, Wat is er mogelijk?”, vertelt locatiemanager Astrid Bethlehem. “Met deze open dag geven we belangstellenden een kijkje achter de schermen en vertellen we meer over de mogelijkheden rondom een afscheid.”

Programma

“Naast een tweetal lezingen, geeft ons team rondleidingen door het crematorium en uitvaartcentrum. En natuurlijk beantwoorden we ook vragen over overlijden, begrafenissen en elektrisch cremeren. Verder kunnen bezoekers hun uitvaartwensen bespreken en op papier laten zetten.” Het vastleggen van uitvaartwensen geeft duidelijkheid voor de nabestaanden, zodat zij later niet met vragen achterblijven. 

Meer informatie

Wie vragen heeft, kan telefonisch contact opnemen met Monuta Crematorium en uitvaartcentrum Wâldhôf  via 0512 – 366360  tussen 9.00 en 16.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op monuta.nl/open-dag-wâldhôf

Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 9 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 19 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00