Afbeelding

Kerstvakantietips

Samenleving

FRIESLAND - Vanaf 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022 is het weer kerstvakantie voor de kinderen. De meeste kinderen vinden het heerlijk om even twee weken vrij te zijn, maar alleen thuisblijven is vrij saai. Daarom ging RondOm Vandaag op zoek naar een paar leuke en budgetvriendelijke tips in de buurt. 

De kinderboerderij

In Friesland zijn er 11 kinderboerderijen. Een leuke plek waar kinderen kennis kunnen maken met dieren, kunnen ravotten en lekker buiten kunnen spelen. Daarnaast zijn er vaak faciliteiten waar ouders tot rust kunnen komen en een kopje koffie kunnen drinken. Kinderboerderij De Naturij in Drachten is één van de meest bekende kinderboerderijen in Friesland, maar onder andere in Leeuwarden, de Fryske Wâlden, Rotstergaast, Heerenveen en Sneek zijn ze ook. Bij kinderboerderijen wordt vaak een klein bedrag in rekening gebracht voor entree. Wil je liever geen geld uitgeven, ga dan eens naar een van de hertenkampjes die je in veel dorpjes en steden vindt.  

Geocaching

Superleuk voor de wat oudere kids! Ga op zoek naar ‘schatten’ die zijn verstopt door enthousiaste buurtgenoten. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met de gratis app van Geocaching. Er zijn verschillende manieren om een geocache te vinden. Voor sommige hoef je alleen het gps-signaal te volgen en bij andere moet je een puzzel oplossen. Je kan het dus zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt.

Bezoek de bieb

Heel veel evenementen gaan dit jaar niet door, maar er zijn ook evenementen die juist wél doorgaan. Zo organiseren bibliotheken tijdens schoolvakanties vaak leuke activiteiten voor kinderen. Dit is vaak gratis!

Speeltuinentocht

Stap op de fiets en zoek alle speeltuinen van de buurt op. Laat je kind bepalen hoe lang hij er wil spelen. Heeft die het na vijf minuten wel gezien? Hup naar de volgende. Maar besef ook; zelfs de meest simpele speeltuin kan voor uren vermaak zorgen.

Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00
Afbeelding
Ben jij het nieuwe baasje van de vrolijke en speelse Rocky? Samenleving 7 dec., 08:00
Afbeelding
GGD Fryslân start met soa-klachtenspreekuur Gezondheid 6 dec., 18:00