Smelnehaven
Smelnehaven

Als sterven dichtbij komt..

Gezondheid

De meeste mensen zullen, wanneer je hen vraagt waar ze het liefst de laatste dagen van hun leven willen doorbrengen, antwoorden: ‘Thuis, in mijn eigen vertrouwde omgeving’.  Maar thuis sterven blijkt soms moeilijk of onmogelijk omdat er niet voldoende mantelzorgers, familieleden of vrienden, beschikbaar zijn.  

Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning in Drachten biedt in de thuissituatie aanvullende mantelzorg. Dit betekent dat de goed opgeleide vrijwilligers aandacht, praktische en liefdevolle ondersteuning geven aan terminaal zieke mensen en hun naasten. Met name ook ’s nachts. Zo krijgt de mantelzorger de gelegenheid even rust te nemen, boodschappen te doen èn de mogelijkheid om een nacht goed te kunnen slapen. Voor deze thuisondersteuning zijn we dan ook op zoek naar vrijwilligers die ook ’s nachts beschikbaar zijn!

Wanneer de verzorging thuis niet meer mogelijk is, biedt het hospice een goed alternatief. Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning heeft vijf mooie gastenkamers waar men met eigen spullen een ‘bijna thuis’ kan creëren. Ook hier zijn de vrijwilligers actief, samen met huisarts en collega’s van de thuiszorgorganisatie. Zij geven aan de gasten zorg, die gericht is op aandacht, geborgenheid en een zo goed mogelijk kwaliteit van leven. Het Hospice is voor zowel de gast als de familie een veilige haven waar men in alle rust de laatste levensfase samen kan afsluiten. 

Of zoals nabestaanden het beschrijven:                                                                  
“Je kunt weer het kind zijn van je moeder. Niet de verzorger en de regelneef!” ” Als je geboren wordt, word je omringd door liefde, warmte en geborgenheid. Als je sterft en je wordt omringd door mensen die liefde, warmte en geborgenheid kunnen geven, dan vallen alle woorden van dankbaarheid in het niet.”

Voor meer informatie over Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning:
www.vptzzofriesland.nl

Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 23 uur geleden
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 26 feb, 15:00
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 26 feb, 12:00
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21