Smelnehaven
Smelnehaven

Als sterven dichtbij komt..

Gezondheid

De meeste mensen zullen, wanneer je hen vraagt waar ze het liefst de laatste dagen van hun leven willen doorbrengen, antwoorden: ‘Thuis, in mijn eigen vertrouwde omgeving’.  Maar thuis sterven blijkt soms moeilijk of onmogelijk omdat er niet voldoende mantelzorgers, familieleden of vrienden, beschikbaar zijn.  

Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning in Drachten biedt in de thuissituatie aanvullende mantelzorg. Dit betekent dat de goed opgeleide vrijwilligers aandacht, praktische en liefdevolle ondersteuning geven aan terminaal zieke mensen en hun naasten. Met name ook ’s nachts. Zo krijgt de mantelzorger de gelegenheid even rust te nemen, boodschappen te doen èn de mogelijkheid om een nacht goed te kunnen slapen. Voor deze thuisondersteuning zijn we dan ook op zoek naar vrijwilligers die ook ’s nachts beschikbaar zijn!

Wanneer de verzorging thuis niet meer mogelijk is, biedt het hospice een goed alternatief. Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning heeft vijf mooie gastenkamers waar men met eigen spullen een ‘bijna thuis’ kan creëren. Ook hier zijn de vrijwilligers actief, samen met huisarts en collega’s van de thuiszorgorganisatie. Zij geven aan de gasten zorg, die gericht is op aandacht, geborgenheid en een zo goed mogelijk kwaliteit van leven. Het Hospice is voor zowel de gast als de familie een veilige haven waar men in alle rust de laatste levensfase samen kan afsluiten. 

Of zoals nabestaanden het beschrijven:                                                                  
“Je kunt weer het kind zijn van je moeder. Niet de verzorger en de regelneef!” ” Als je geboren wordt, word je omringd door liefde, warmte en geborgenheid. Als je sterft en je wordt omringd door mensen die liefde, warmte en geborgenheid kunnen geven, dan vallen alle woorden van dankbaarheid in het niet.”

Voor meer informatie over Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning:
www.vptzzofriesland.nl

Afbeelding
Opvallende stijging: Nederland kent steeds meer huizen met schimmel en zwamgroei Samenleving 9 uur geleden
Afbeelding
Tialda Hoogeveen geïnstalleerd als nieuwe Berneboeke-ambassadeur Educatie 12 uur geleden
Afbeelding
Tom Boere per direct naar NAC Breda Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Prodak vernietigt vertrouwelijk archief- en datamateriaal op 27 januari Zakelijk 15 uur geleden
Afbeelding
Zucht- nieuwe expositie bij Nynke & Blom Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Toeristisch ondernemers gemotiveerd om duurzaamheidsslag te maken Duurzaamheid 19 uur geleden
Afbeelding
Wat kunnen verwachten in 2023: verkiezingen, schaatsen, darten en meer... Evenement 25 jan, 18:00
Afbeelding
Visit Friesland Elfstedenrace verhuist naar oktober Sport 25 jan, 15:00