Afbeelding

Hooikoorts? Bereid je goed voor op het seizoen!

Gezondheid

FRIESLAND - Ongeveer 20% van de mensen heeft ooit wel eens last van hooikoortsklachten, zoals een verstopte neus of juist een loopneus, pijnlijke en tranende ogen of hoofdpijn. Deze klachten worden veroorzaakt door een overdreven reactie van ons eigen immuunsysteem op stuifmeel (pollen) van verschillende bomen en planten. Helaas kunnen we deze vervelende pollen niet uit de lucht halen, maar je voorbereiden op het seizoen kan wel.

Veel mensen gebruiken pilletjes of neusspray om hun hooikoortsklachten te verminderen, maar wist je dat er ook alternatieve behandelingen zijn die klachten kunnen voorkomen? Bekende voorbeelden zijn medical taping, waarbij er elastisch tape op de huid wordt aangebracht, of acupunctuur. 

Hooikoortsradar

Als je veel last hebt van hooikoorts, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige situatie. Op www.hooikoortsradar.nl kun je vinden hoeveel pollen er in de lucht zitten en hoeveel mensen klachten ervaren vandaag. Zijn er echt veel pollen in de lucht, dan kun je maatregelen nemen.

Extra tip: Wist je dat hooikoortsmedicatie invloed kan hebben op de werking van andere medicijnen. Mocht je hooikoortsmedicatie gaan gebruiken, overleg dan met je arts of die geen effect hebben op je andere medicijnen.

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Europese wedstrijd voor jeugdtriathleten AV Impala Sport 4 uur geleden
Afbeelding
persbericht Stichting Knarrenhof: Het Feansterhof gaat er komen! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur verliest van effectief Jong FC Utrecht Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Seizoensouverture levert ONT één puntje op Sport 8 uur geleden
Afbeelding
21 verenigingen in Smallingerland vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Rouwcafé op donderdag 28 september om 20.00 uur in De Sluisfabriek te Drachten Evenement 21 sep., 08:00
Afbeelding
Jeugdtriathleten AV Impala nemen deel aan EK in Frankrijk Sport 20 sep., 11:18