Tessa uit Drachten krijgt een steuntje in de rug dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.
Tessa uit Drachten krijgt een steuntje in de rug dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Foto: VriendenLoterij

Steuntje in de rug voor Tessa uit Drachten dankzij VriendenLoterij

Gezondheid

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 7-jarige Tessa uit Drachten. Om haar een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Tessa krijgt speeltoestellen in de tuin, zodat zij zelfstandig buiten kan spelen.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Tessa heeft een vroegoptredende vorm van de ziekte van Pompe. Een spierziekte die wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in de spieren. De meeste speeltoestellen in een speeltuin zijn niet geschikt voor kinderen met een spierziekte. Ook Tessa kan zich hier niet zelfstandig redden en is dan afhankelijk van haar ouders. Om Tessa een steuntje in de rug te geven, deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat we het gezin speeltoestellen voor in de tuin kunnen aanbieden, zodat Tessa niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen om te kunnen spelen.”

Tessa en ouders zijn blij verrast: “We zijn hier echt heel erg blij mee! Wat zal dat genieten worden voor Tessa, het is de kers op de taart in de nieuwe tuin.”

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 5 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 10 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 12 uur geleden
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00