Leerling Berend - Singelland
Leerling Berend - Singelland

Ontdek de scholen van Singelland

Educatie

Ontdek de scholen van Singelland en bezoek onze voorlichtingsactiviteiten in november! Natuurlijk kun je ook altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek of persoonlijke rondleiding.

Een goede keuze voor jóuw nieuwe school kan alleen worden gemaakt op basis van een eerlijk verhaal. Daarom vertellen we het Singelland verhaal niet alleen.

Ouders, leerlingen en medewerkers spelen een belangrijke rol bij het vertellen van ons échte verhaal. Zonder opsmuk. Oprecht. Uit eigen ervaring. Dat is waar het om gaat.

Berend, brugklasser van Singelland VHS

Mijn naam is Berend en ik ben 12 jaar oud. Ik zocht een school waar je veel verschillende vakken hebt en ook veel met je handen kunt werken. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren maar vooral om vrienden te maken en met iedereen te kletsen.

De leukste vakken zijn tot nu toe mens & maatschappij en drama. De leraren zijn erg aardig, leggen alles goed uit en je kunt met ze lachen. Ook houden ze rekening met mijn dyslexie. Het brugpiepers feest was erg leuk en ik kijk ontzettend uit naar schoolkamp.  


Rick Lei, directeur VO Surhuisterveen

Ik ben Rick Lei, directeur van VO Surhuisterveen.

Ik wil ervoor zorgen dat onze school een veilige plek is, waar je als leerling elke dag met plezier naartoe gaat. Een plek waar je je thuis en welkom voelt. Waar je jezelf kunt zijn en waar je de kans krijgt om te ontdekken wat bij je past en waar je goed in bent. Een mooie ontdekkingsreis die je samen met jouw klasgenoten, mentor en docenten maakt.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen, naast alle kennis en vaardigheden, steeds meer zichzelf ontdekken: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Dat ze ook iets hebben geleerd over samen leven en het leven zelf. Dat ze ontdekken waar hun interesses liggen, mogen groeien, hun blik kunnen verruimen en goede keuzes voor de toekomst kunnen maken. Ik word blij van het idee dat wij onderdeel zijn van deze mooie bewustwording en dat we hierin met de leerlingen mogen “oplopen”. Ik hoop dat iedere leerling na het behalen van zijn of haar diploma terugkijkt op prachtige jaren bij ons op school, waarin ze zoveel meer leerden dan alleen dat waar ze examen in hebben gedaan.

Kijk voor meer informatie en de 

voorlichtingsactiviteiten 

www.singelland.nl

Ontdek de scholen van Singelland

Directeur Rick Lei
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 5 minuten geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 12 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 14 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 20 uur geleden
Na de 8 van Drachten kreeg Nick de smaak te pakken.
Nick loopt de marathon en zamelt geld in voor KWF Persoonlijke verhalen 22 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel gisteren