Afbeelding
Foto: ROC Friese Poort

Student Ruben Talstra ROC Friese Poort uit Drachten wint de LC Awards 2022

Educatie

DRACHTEN - De inmiddels internationaal bekende app van Ruben Talstra, student aan de opleiding Technicus Engineering op de ROC Friese Poort, ging er met de titel ‘het beste project in het mbo’ vandoor. De finale werd dinsdagavond 14 juni georganiseerd in de Neushoorn in Leeuwarden. “Het komt niet vaak voor dat er iemand fris binnenkomt in een organisatie, even een paar keer rondloopt en denkt: ‘Dit kin wol oars!’, prees jurylid en hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant Sander Warmerdam de 20-jarige student. 

Slechts het begin

Als stagiair bij Stadler Rail in Leeuwarden zag Ruben dat de routine voor onderhoudsmonteurs een stuk efficiënter kon. De Zwitserse multinational onderhoudt in Leeuwarden de treinstellen die Arriva bij het bedrijf heeft aangeschaft. De controle van de wielen steekt nauw: de slijtage moet gelijkelijk verlopen anders dreigt ontsporing. Ruben ontwikkelde een app die de procedures die monteurs moeten doorlopen voor ze een werkorder krijgen fors bekort. De Zwitsers zijn onder de indruk: de app wordt in meer landen uitgerold. “Succes begint bij jezelf”, vindt Ruben. “Het is bijzonder dat ik heb gewonnen, ik deed gewoon mijn werk en volgde mijn passie, ongelooflijk en geweldig dat dit dan zo wordt beloond!”. Inmiddels heeft Ruben een vaste baan bij Stadler Rain. “Dit project was slechts het begin. Het balletje gaat nu rollen en we kijken naar nog meer processen die we kunnen verbeteren.” Met het gewonnen geldbedrag weet Ruben ook wel raad: “Mijn vriendin en ik zijn druk aan het sparen voor een plekje voor onszelf.”

LC awards

De LC Awards is hét evenement voor excellerende en ondernemende studenten. Het is een wedstrijd georganiseerd door het mbo, hbo (bachelor) en hbo/wo (master) in Fryslân. Een deskundige jury kiest uit de presentaties de drie winnaars: beste project in het mbo, beste project hbo (bachelor) en beste project hbo/wo (master). Daarnaast wordt de publieksprijs uitgeloofd aan het project dat de meeste stemmen heeft verzameld via de stempagina. Elke prijs bestaat uit een award (gemaakt door studenten van NHL Stenden) en een geldbedrag van 333,33 euro (beschikbaar gesteld door RUG/Campus Fryslân).

Student Ruben Talstra ROC Friese Poort uit Drachten wint de LC Awards 2022
Student Ruben Talstra ROC Friese Poort uit Drachten wint de LC Awards 2022
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 6 uur geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 22 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen gisteren
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend! Cultuur gisteren
Afbeelding
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Politiek 8 mei, 12:00
Afbeelding
Mr. Film, René Mioch in de Bios Drachten Evenement 8 mei, 10:00
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00