Afbeelding

Finale Technasium Brandweer Award 2019 – 2020 ‘Brandpreventie in veestallen’

Educatie

Op woensdag 12 februari strijden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Friesland en Groningen in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.

De afgevaardigden uit Fryslân zijn: Stellingwerf College uit Oosterwolde en CSG Liudger uit Drachten. Op de finaledag presenteren de overgebleven teams in marktvorm hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury kijkt naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.

Opdracht
Er is steeds meer aandacht voor brandpreventie in veestallen. De Technasiumleerlingen kregen dan ook als opdracht om een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem te ontwerpen. Met als doel veestalbranden te voorkomen, te bestrijden of te beperken.

Zes ideeën genomineerd
Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn afgelopen periode ruim 200 groepjes leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. In alle drie de provincies werd elke school door één groepje leerlingen vertegenwoordigd in de regiofinale. Deze vonden plaats op de brandweerkazernes Assen, Groningen en Heerenveen. Tijdens de regiofinales zijn zes ideeën uitgekozen die op 12 februari op de boerderij van Agnes van de Ven in Gasselternijveen strijden om de Technasium Brandweer Award 2019-2020 bokaal.

Afbeelding
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 13 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 mei, 15:00
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00