Afbeelding
Foto: Jordy Brouns

Disco Tropicana, DeWolff en Living Colour in Iduna

Cultuur

DRACHTEN - Met een nieuw dansconcept en twee uitverkochte concerten, waaronder een optreden van de legendarische Amerikaanse band Living Colour, heeft Poppoadium Iduna in Drachten een gevarieerd en druk weekend voor de boeg. Na eerdere edities op onder andere Pinkpop en Paaspop, komt Disco Tropicana op vrijdag 8 december voor het eerst naar Iduna. Het dansfeest belooft een mix van de beste discohits, pumpin’ funky house, discoklappers en disco-geïnspireerde nummers. Het programma start om 21:00 uur. 

De Nederlandse psychedelische southernrockband DeWolff treedt op zaterdag 9 december op in een uitverkocht Iduna, ter promotie van hun nieuwe album “Love, Death & In Between”. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Limburgse tweemansband DRUM&BEEKER, en na afloop is er een gratis aftershow van Historian. Het programma start om 20:30 uur. Living Colour, de legendarische band die wereldwijd bekend staat om hun revolutionaire mix van metal, funk en soul, komt op zondag 10 december naar een uitverkocht Iduna in Drachten voor een krachtige rockshow. Als pioniers van de rockscene hebben ze generaties beïnvloed en geïnspireerd met hun ongeëvenaarde talent en baanbrekende muziek. Het optreden start om 15:30 uur.

Disco Tropicana brengt nieuw dansconcept naar Iduna 

Disco Tropicana introduceert op vrijdag 8 december een nieuw dansconcept in Iduna, gericht op de evolutie van disco-invloeden vanaf de jaren ‘80 tot nu. Na succesvolle evenementen op locaties als Pinkpop, Paaspop, Dance Valley, Paradiso en Tivoli, maakt de populaire rondreizende discocaravan zich klaar voor de primeur in Drachten. Disco Tropicana streeft naar een frisse benadering van disco, zonder alleen op golden oldies te leunen. De avond belooft een mix van de beste discohits, pumpin’ funky house, disco-klappers en disco-geïnspireerde nummers. Van Purple Disco Machine tot Donna Summer, van Armand van Helden tot Earth Wind & Fire, biedt de avond herkenbaarheid zonder standaard te zijn. Verwacht een bruisende en gezellige avond waar funky tracks de boventoon voeren. De avond begint om 21:00 uur en er zijn nog tickets verkrijgbaar.


Jordy Brouns

Nederlandse popgroep DeWolff in uitverkocht Iduna

De Nederlandse psychedelische southernrockband DeWolff treedt op zaterdag 9 december op in een uitverkocht Iduna, ter promotie van hun nieuwe album “Love, Death & In Between”. Het album, geïnspireerd door een levensveranderende ervaring tijdens een preek van Al Green in Memphis, werd live opgenomen in een analoge studio in Bretagne. Het belooft een soulvolle en opzwepende show te worden, waarbij de band een bijna religieuze ervaring wil creëren. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Limburgse tweemansband DRUM&BEEKER, en na afloop is er een gratis aftershow van Historian, die Led Zeppelin’s pioniersmuziek combineert met Jack White’s kracht. Iduna zet met “aftershows” regionaal talent in de schijnwerpers. Het programma start om 20:30 uur.


Legendarische funkmetalband Living Colour in uitverkocht Iduna

Living Colour, de legendarische Amerikaanse band die wereldwijd bekend staat om hun revolutionaire mix van metal, funk en soul, komt op zondag 10 december naar uitverkocht Iduna in Drachten voor een krachtige rockshow. Als pioniers van de rockscene hebben ze generaties beïnvloed en geïnspireerd met hun ongeëvenaarde talent en baanbrekende muziek. Opgericht in de jaren 80, staat Living Colour bekend om politiek geladen teksten, meeslepende gitaarriffs en dynamische podiumpresentatie. Hits als “Cult of Personality” en “Love Rears Its Ugly Head” zijn geliefd bij fans van alle leeftijden. De band creëert een uniek geluid door rock, funk, soul en metal te combineren. Living Colour’s compromisloze benadering heeft hen een trouwe fanbase bezorgd, waardoor ze een van de meest invloedrijke bands in de rockgeschiedenis zijn. De band staat garant voor een intense show, waarbij virtuoze instrumentbeheersing en charismatische podiumpresentatie samenkomen. Het optreden start om 15:30 uur.

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Theater Na de Dam 2023
De Lawei zoekt jongeren voor Theater Na de Dam Evenement 10 uur geleden
Noël Mulder is op jacht naar de bal en probeert zich te ontworstelen aan een tegenstander. Foto Robert Wagter.
Degradatiekraker levert ONT maar één punt op Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Erwin Java en Sean Webster presenteren gezamenlijk album in Iduna Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Realisatie derde sociale zelfoogsttuin in Fryslân Samenleving 1 mrt, 10:23
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00