Afbeelding

Zien we je weer in De Lawei?

Cultuur

Een avondje uit in De Lawei is een ervaring rijker. Want een voorstelling waar je de artiesten live aan het werk ziet, hoort ademen, ziet zweten; dat is prachtig. Het vervoert, verrast, hopelijk verrijkt de inhoud het leven of is het een avond dikke pret. Je weet het nooit, iedere avond is uniek. Wees welkom in De Lawei, dé huiskamer van Drachten en wijde omgeving. De komende maand staan er een aantal bijzondere producties op de planken.

Dans en voetbal

Op woensdag 7 december is de dansvoorstelling Primisi van Theater Rotterdam: Alida Dors te zien. Een zoektocht met negen dansers naar liefdevol samenzijn met dans, spoken word, film en livemuziek. Corpo Máquina Society komt op vrijdag 9 december met Football Meets Dance. Een voorstelling die barst van de levenslust en de ontembare drang van kinderen om te spelen. Met zeven dansers, zeven voetballers/sportcoaches en twee muzikanten. 

Magische zandtekeningen

Zandprinses Rosa van der Vijver speelt op zondag 11 december De Rode Sneakers (6+). Een unieke, sprookjesachtige en muzikale luistervoorstelling in beeld gebracht door de magische zandtekeningen van de bekende ‘zandprinses’. Ook komen boerinnetje en boertje Fien & Teun (2+) op zaterdag 26 november langs met hun dierenvriendjes. Samen maken ze zich klaar voor de gezelligste periode van het jaar: Sinterklaas! Want die komt hoogstpersoonl?k langs op de boerder?. Voor de liefhebbers van de boeken van De Waanzinnige Boomhut, brengt theatergezelschap Meneer Monster op zondag 20 november de volkomen geschifte familievoorstelling De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+). 

Keihard lachen om gieren ongemak

Voor de musicalliefhebber is er op vrijdag 18 november de musical Blind Date met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen. Een nieuwe Nederlandse musicalcomedy, waarin vrolijk de draak wordt gestoken met de ongemakken van blind dates. De musical werd lovend ontvangen door pers en publiek. Op 8 december maakt cabaretier Patrick Nederkoorn je aan het lachen met zijn nieuwe programma Hoogtij. Patrick is een fijne, beweeglijke performer die weet hoe je een lach moet scoren, volgens het Parool.

Op het filmdoek

Het Noordelijk Film Festival is dit jaar wederom in De Lawei te vinden van 11 t/m 13 november. Ditkeer met een focus op ‘Faces of the North’. Dit zijn de films van het Noordelijk Film Festival die in De Lawei te zien zijn: So Damn Easy Going, Beautiful Beings, Boiling Point, Sick of Myself, Triangle of Sadness, Kids Cup, Rose en 12 Dares

Bekijk ons complete theater- en filmaanbod op www.lawei.nl

Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
The Legend of Springsteen in Iduna Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Vogelfestijn De Naturij doorslaand succes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Derby VV Rottevalle - ONT eindigt in 1-3 Sport 30 jan, 12:00
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47