De band Billboard live aan het optreden.
De band Billboard live aan het optreden. Foto: Billboard

Billboard smacht weer naar een optreden

Cultuur

De hele muziekwereld staat te popelen om weer op te mogen treden. Zo ook de Noordelijke band Billboard. Dit jaar bestaat de band maar liefst 10 jaar en wat is er dan mooier om het jubileum op te luisteren met een knallend concert? De negenkoppige band trad vorig jaar voor het laatst op en het gemis van de optredens en het repeteren is groot. Oprichter Bill Eenling hoopt dat er in mei weer gerepeteerd kan worden en dat er in september weer volop geknald kan worden met publiek. RondOm Vandaag spreekt met Bill over hoe het de band vergaat.

Drachtster trompettist Bill Eenling richtte in 2009 de band Billboard op. Dat deed hij samen met drummer en vriend Lourens van der Weerd. Sindsdien is de Coverband bijna niet meer weg te denken bij feestjes en partijen. Of het nou gaat om een bruisende feesttent, een intieme bruiloft, of in een gezellig café: Billboard is er aanwezig. Overal waar de band komt, hebben ze maar een doel voor ogen: “Samen met het publiek er een geweldig feest van maken!” Het repertoire is bijzonder allround en varieert van Top 40 en top 100 muziek. Zo spelen ze bijvoorbeeld Acda en de Munnik, maar ook nummers van Justin Timberlake. Je kunt het zo gek niet bedenken.


Jeff en Nienke zijn gepassioneerd aan het zingen.  - Billboard

Uniek in het noorden

Dat Billboard een veelzijdige band heeft, met een breed repertoire, is niet voor niets. De band bestaat namelijk uit maar liefst drie blazers. “We hebben een trompet, trombone en een sax. Dat is vrij uniek, want er zijn niet veel bands met drie blazers. Dat geeft een extra dimensie aan de muziek en daardoor ben je breder in je muziekkeuze”, geeft Bill aan. De Drachtster hoopt dat geluid gauw weer te kunnen demonstreren.

“Als je mensen ziet lachen en dansen. Dat geeft zoveel voldoening.”

Bill merkt dat ook de andere bandleden het repeteren en de optredens erg missen. “We videobellen vaak met elkaar en hebben het dan regelmatig over, hoe verder in deze tijd? Wanneer zouden we weer kunnen repeteren? We kunnen niet wachten om weer lekker samen te komen. Je hebt er zoveel voor gedaan: geld geïnvesteerd in het materiaal, samen gerepeteerd. Ik merk het ook aan mijn kinderen. Ze zijn nu tegen de 30 en kunnen nergens heen. De uitlaatklep is weg.”

Hopelijk gauw weer perspectief

Bill en zijn band hebben de stille hoop, dat ze in mei ergens weer kunnen repeteren. “De laatste berichten zijn in ieder geval hoopvol. Er komen waarschijnlijk weer wat versoepelingen aan. Dat zou kunnen betekenen dat we in mei in ieder geval weer kunnen repeteren. Hopelijk kunnen we in september dan weer volop knallen met publiek.” Billboard is er klaar voor!

Wil jij meer weten over coverband Billboard? Neem dan eens een kijkje op de website. www.coverbandbillboard.nl

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 12 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00