Afbeelding
Foto:

Feestelijke opening bierbrouwerij Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer openen 24 september officieel hun deuren aan de Oosterstraat 18 in Drachten. Door corona kon deze openingshandeling nog niet eerder plaatsvinden. Nu is het eindelijk zo ver! 

Op 24 september opent brouwer en mede-eigenaar van beide ondernemingen Johan de Jong samen met zijn team de deuren voor genodigden. Op 25 september vindt de feestelijke opening plaats voor alle belangstellenden uit Drachten en omstreken. 

Brouwerij Noarder Dragten bestaat al een flink aantal jaren. Ooit begonnen aan de Bolder groeide de wens om bierproeverijen te organiseren en gasten te kunnen ontvangen. Iets wat niet mogelijk was op die locatie. Een nieuw pand wordt gevonden aan de Oosterstraat pal naast slijterij Apen & Bieren. Deze onderneming wordt in 2018 opgericht door Gerwin Dokter, Wytze Tjepkema en ook door brouwer Johan de Jong. 

In 2020 gaat de Jong van start in zijn nieuw ingerichte brouwerij, gesitueerd in het pand waar ooit de bibliotheek gevestigd was. Voorbijgangers kunnen van de buitenkant de mooie tanks zien staan. Een bijzonder gezicht zo in het centrum van Drachten. De lijn eigen bieren krijgt op de nieuwe locatie een verbeterde kwaliteit met een nieuwe uitstraling en dito logo waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Aap, helemaal in lijn met de slijterij een deur verderop. 

Niet lang daarna besluit de Jong samen met compagnon Tjepkema het leegstaande pand onder de brouwerij in te richten als brasserie en tevens proeflokaal. Een plek waar gasten kunnen genieten van de heerlijke eigen Noarder Dragten bieren. Daarnaast kan men terecht voor frisdranken, diverse likeuren, whisky’s, gins, maar natuurlijk ook voor goede koffie en thee. “Ook hebben we een menukaart met allerlei fijne hapjes, broodjes en maaltijden. Gasten kunnen plaatsnemen op ons gezellige terras of binnen, letterlijk Onder de Brouwer”, aldus de Jong. In de nabije toekomst worden er diverse proeverijen georganiseerd. Niet alleen toegespitst op bier, ook staan er voor onder andere whiskyliefhebbers proeverijen op stapel. 

De feestelijke opening op 25 september staat gepland van 14:00 tot 18:00 uur. “Graag leiden we u rond onder het genot van een hapje en een drankje”, besluit de brouwer.

Afbeelding
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30