Bakker Bart maakt van oliebollen bakken een kunst
Bakker Bart maakt van oliebollen bakken een kunst

Bakker Bart maakt van oliebollen bakken een kunst

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - In 2009 startte de Bakker Bart aan de Stationsweg in Drachten met de verkoop van oliebollen. Wat ooit begon in een klein verkooptentje voor de winkel groeide uit tot een populaire actie waarbij er in één week bijna 10.000 oliebollen over de toonbank vliegen. Inmiddels verkoopt Bakker Bart hun oliebollen uit een heuse verkoopwagen en zijn ze lekkerder dan ooit!

Het feit dat veel klanten vragen naar oliebollen was voor Harmen Boerema, eigenaar van Bakker Bart, de reden om in 2009 te beginnen met de verkoop van oliebollen. Hij begon in een klein tentje, al snel werd dat een houten huisje en een paar jaar later kochten ze een oude SRV-wagen van 5,5 meter om in te verkopen. Vorig jaar schafte Bakker Bart nog een groter model aan, zodat ze de toenemende vraag naar hun oliebollen het hoofd kunnen bieden. Dit jaar verwacht Boerema weer drukte: “Vanaf november verkopen we elke zaterdag oliebollen en als het goed loopt bakken we er in één dag wel een stuk of duizend. In de laatste week van het jaar gaan we helemaal los en is de kraam elke dag open. In die week gaan er bijna 10.000 over de toonbank!”

De bakkers van Bakker Bart hebben verstand van bakken en weten dus heel goed hoe je het beslag van de oliebol het beste kan bereiden: “Het beslag is het belangrijkste,” legt Boerema uit; “in de bakkerij hebben we de optimale omstandigheden om het beslag te maken en te bereiden. Het resultaat is de perfecte oliebol, niet te vet en lekker knapperig.” Bij Bakker Bart kan je niet alleen terecht voor heerlijk olie- en krentenbollen, maar ook voor appelbollen, berlinerbollen en alles wat je maar wilt wensen voor de feestdagen.

Op 31 december wordt de kraam van Bakker Bart bemand door twee goede vrienden die van oliebollen verkopen een ware kunst hebben gemaakt. Met geintjes en grapjes staan ze hun klanten te woord terwijl hun vrienden achter hen nonstop oliebollen aan het bakken zijn. Een hele belevenis dus, u bent van harte uitgenodigd langs te komen.

Bakker Bart
Stationsweg 174
9201 GT Drachten

Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30