Afbeelding

Mr. Sushi Drachten: “We letten extra, extra, extra goed op de hygiëne”

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Het zijn spannende tijden voor de horeca. Waar veel restaurants hun deuren moesten sluiten hebben bezorg- en afhaalrestaurants het drukker dan ooit. Om de veiligheid van de medewerkers én hun klanten te beschermen treft Mr. Sushi Drachten alle mogelijke maatregelen: “Ons personeel draagt handschoentjes en er zijn ook mondkapjes besteld. Daarnaast mogen ze gewoon thuisblijven als ze zich niet lekker voelen en wassen we na elke handeling onze handen.”

Julian, eigenaar van de Mr. Sushi vestiging in Drachten, vertelt dat ze, ondanks de drukte, juist nog een stapje harder doen om alles zo veilig mogelijk te bezorgen. Dat betekent dat al het personeel handschoentjes draagt, zowel de mensen in de keuken als de bezorgers: “Als ze vertrekken doen ze handschoentjes aan en bij terugkomst gooien ze die gelijk in de vuilnisbak. Ze wassen hun handen goed en bij een volgende bestelling trekken ze nieuwe handschoentjes aan. We letten extra, extra, extra goed op de hygiëne.” Daarnaast heeft Julian voor zijn vestiging mondkapjes besteld, om ook op die manier bij te dragen aan de hygiëne. Hoewel er door de drukte veel personeel nodig is, blijven zieke medewerkers thuis: “We willen absoluut geen risico’s nemen.”

Julian ziet dat er in Drachten veel horeca-ondernemers ook een bezorg- en afhaalservice tot leven hebben geroepen. Dat ziet hij niet als nieuwe concurrentie: “Nee, zeker niet. Ik vind het juist mooi dat we in deze zware tijden elkaar helpen. We moeten het met elkaar doen en staan samen sterk.”

Via de website www.mrsushi.nl kun je bij Mr. Sushi bestellen. Julian heeft nog wel een aanrader: “Ik zou zeker de pokébowl proberen. Dit is een bowl (een schaal) waarvan de basis sushirijst is. De toppings stel je samen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor frisse komkommer, zalm of rode ui. Probeer dan vooral een keer een bijzondere combinatie, bijvoorbeeld door tonijn én zalm samen te brengen.” Natuurlijk kun je ook via de app van Thuisbezorgd bestellen.

Mr. Sushi zou ook in Leeuwarden haar deuren openen, maar door de corona-crisis duurt dit wat langer dan verwacht: “Onze aannemer voelt zich niet goed en blijft natuurlijk liever thuis. De bouw staat daarom even on hold, maar we willen natuurlijk dat alles zo veilig mogelijk gebeurd. We wachten liever nog even met de opening. Voor ons staat de veiligheid van onze klanten en medewerkers voorop. Nog even geduld dus.”

   Klik hier om naar de site te gaan   

Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30