Afbeelding

Boeren en tuinders pakken uit met kerst in Fryslân

Agrarisch nieuws

FRIESLAND - Boeren tuinders pakken ook dit jaar weer uit met kerst. Door het hele land en ook in Fryslân worden in de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd. Boeren en tuinders willen hiermee bruggen slaan in de samenleving. Het is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Boeren en tuinders door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte trekkertochten, lichtjesroutes, oliebollenroutes en een Kapellekeswandeltocht. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.

Brug slaan

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “In de coronatijd zijn we begonnen met leuke en sfeervolle kerstacties. Om te zorgen voor een lichtpunt in donkere tijden. Gelukkig ligt corona nu al een tijd achter ons. Maar we gaan heel bewust door met deze activiteiten. We zien steeds meer spanningen, polarisatie en kloven in de samenleving. Juist daarom is het belangrijk om nu bruggen te slaan. Daar willen wij in helpen en we willen ook zelf het goede voorbeeld laten zien”

Vierde editie

Het is dit jaar de vierde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden. De voorgaande acties waren een groot succes. Boeren en tuinders zijn nog steeds gemotiveerd om Nederland mooier, beter en vrolijker te maken. Deze kerstactie is daar een mooi voorbeeld van, waarbij een aantal organisatoren zelfs al spreekt van een nieuwe traditie.

Aanmelden

Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zie je in één oogopslag waar welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden.

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Realisatie derde sociale zelfoogsttuin in Fryslân Samenleving 1 mrt, 10:23
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00
Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 27 feb, 12:00
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00