Drachten kan niet zonder stoffenwinkel
Drachten kan niet zonder stoffenwinkel

De plaats voor creatieve mensen die geïnspireerd willen worden

Algemeen

Toen begin januari het nieuws naar buiten kwam dat Jan Sikkes ermee zou stoppen, hoefde Lianne, de eigenaar van Stoffenhuis Drachten, er niet lang over na te denken. “Drachten kan niet zonder stoffenwinkel”, was haar redenering. “Hoewel er voldoende stoffen online te koop zijn, is dat een totaal andere ervaring. Stoffen moet je kunnen voelen!”.

In de winkel, die sinds 1 maart open is, vind je stoffen van goede kwaliteit, die mooi vallen en waar je lang van kunt genieten. “Immers, als je hard aan je creatie gewerkt hebt, wil je er ook lang plezier van kunnen hebben.” Ondanks de economisch spannende tijden, durfde ze de sprong wel te wagen, maar wel voorzichtig. “Via social media had ik een oproep geplaatst om te peilen waar behoefte aan was”, vertelt Lianne, “en zo is deze eerste collectie ontstaan”. Het assortiment is nog klein, maar kan naar behoefte nog uitgebreid worden. De ambitie om te groeien is zeker aanwezig.

De liefde voor stoffen bestaat bij Lianne al heel lang. Op haar 20e werkte ze in een stoffenwinkel, waarnaast ze ook een opleiding tot confectie-coupeuse volgde. Daarna werkte ze jarenlang als patroontekenaar voor diverse confectiebedrijven. Maar langzaamaan raakte het werk allemaal naar het buitenland. Ze is toen een heel ander pad ingeslagen. “Maar nu ben ik weer terug bij mijn roots; de stoffen en het creëren van mooie dingen. En daarbij kan ik nu ook mijn kennis overdragen aan mijn klanten.”

Stoffenhuis Drachten is de gezelligste stoffenwinkel voor Drachten e.o.

Kennisoverdracht kan ook in het Naaicafé, wat zich in de winkel bevindt. In het Naaicafé kan men per uur een werkplek huren. Daarbij mag men gebruik maken van de naaimachines, het gereedschap en de patronen. Het kopje koffie of thee is gratis. Het Naaicafé is geen naaicursus, maar tips en inspiratie kunnen uiteraard gedeeld worden. “Er zijn mensen die liever met een groepje aan de gang gaan of thuis de ruimte niet hebben. Iedereen heeft zijn eigen reden om naar het Naaicafé te komen”.

De ingang van Stoffenhuis Drachten bevindt zich in de steeg tussen de Markt en het Moleneind, achter het Drachtster Wijnhuis (Markt 5a). Het is even zoeken. Maar eenmaal binnen word je hartelijk verwelkomd door allerlei mooie kleuren en printjes.

Bekijk ook de openingsaanbieding in de advertentie in deze krant! Kijk voor meer informatie op: stoffenhuisdrachten.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 15 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 20 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17