Drachten kan niet zonder stoffenwinkel
Drachten kan niet zonder stoffenwinkel

De plaats voor creatieve mensen die geïnspireerd willen worden

Algemeen

Toen begin januari het nieuws naar buiten kwam dat Jan Sikkes ermee zou stoppen, hoefde Lianne, de eigenaar van Stoffenhuis Drachten, er niet lang over na te denken. “Drachten kan niet zonder stoffenwinkel”, was haar redenering. “Hoewel er voldoende stoffen online te koop zijn, is dat een totaal andere ervaring. Stoffen moet je kunnen voelen!”.

In de winkel, die sinds 1 maart open is, vind je stoffen van goede kwaliteit, die mooi vallen en waar je lang van kunt genieten. “Immers, als je hard aan je creatie gewerkt hebt, wil je er ook lang plezier van kunnen hebben.” Ondanks de economisch spannende tijden, durfde ze de sprong wel te wagen, maar wel voorzichtig. “Via social media had ik een oproep geplaatst om te peilen waar behoefte aan was”, vertelt Lianne, “en zo is deze eerste collectie ontstaan”. Het assortiment is nog klein, maar kan naar behoefte nog uitgebreid worden. De ambitie om te groeien is zeker aanwezig.

De liefde voor stoffen bestaat bij Lianne al heel lang. Op haar 20e werkte ze in een stoffenwinkel, waarnaast ze ook een opleiding tot confectie-coupeuse volgde. Daarna werkte ze jarenlang als patroontekenaar voor diverse confectiebedrijven. Maar langzaamaan raakte het werk allemaal naar het buitenland. Ze is toen een heel ander pad ingeslagen. “Maar nu ben ik weer terug bij mijn roots; de stoffen en het creëren van mooie dingen. En daarbij kan ik nu ook mijn kennis overdragen aan mijn klanten.”

Stoffenhuis Drachten is de gezelligste stoffenwinkel voor Drachten e.o.

Kennisoverdracht kan ook in het Naaicafé, wat zich in de winkel bevindt. In het Naaicafé kan men per uur een werkplek huren. Daarbij mag men gebruik maken van de naaimachines, het gereedschap en de patronen. Het kopje koffie of thee is gratis. Het Naaicafé is geen naaicursus, maar tips en inspiratie kunnen uiteraard gedeeld worden. “Er zijn mensen die liever met een groepje aan de gang gaan of thuis de ruimte niet hebben. Iedereen heeft zijn eigen reden om naar het Naaicafé te komen”.

De ingang van Stoffenhuis Drachten bevindt zich in de steeg tussen de Markt en het Moleneind, achter het Drachtster Wijnhuis (Markt 5a). Het is even zoeken. Maar eenmaal binnen word je hartelijk verwelkomd door allerlei mooie kleuren en printjes.

Bekijk ook de openingsaanbieding in de advertentie in deze krant! Kijk voor meer informatie op: stoffenhuisdrachten.nl

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Hûnekopfestival met XXL-editie in het Thalenpark in Drachten Cultuur 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Hoe sierkussens je interieur kunnen verrijken Algemeen 1 jun., 14:46
Afbeelding
Zo lost TENA men incontinentieproblemen op Algemeen 1 jun., 12:00
Afbeelding
Visles op De Kameleon Drachten Educatie 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00