Petra Westra geniet van de ontwikkelingen omtrent haarwerken.
Petra Westra geniet van de ontwikkelingen omtrent haarwerken. Foto: Rob Dijkstra

“Hoe complexer het is, hoe uitdagender het voor mij wordt”

Algemeen

HEERENVEEN - Last van (beginnende) kaalheid, langdurige haarproblemen, zoals alopecia of haarverlies vanwege chemotherapie? Stap dan gerust eens binnen bij Haarwerk Plus in Heerenveen. Al vijftien jaar helpt haarwerkspecialist Petra Westra klanten aan prachtige en dierbare haarstukken. Petra geniet daar nog altijd intens van, sterker nog: het gevoel is nog net zo sterk als toen ze net begon. “Het blijft bijzonder om klanten met een beter gevoel naar buiten te zien gaan.”

Jarenlang was Petra ‘gewoon’ kapster. Tot een klant op een dag naar haar toe kwam met een haarstuk die maar niet mooi wilde zitten. “Kun jij niet een haarstuk voor mij maken”, was de vraag. Wat begon als een eenmalige dienst, groeide uit naar het bedrijf Haarwerk Plus. Dankbaar werk, waarbij er in de loop der jaren ook flinke ontwikkelingen zichtbaar zijn. “Het is allang niet meer zoals vroeger, maar echt maatwerk geworden”, legt Petra uit. “Het is een stukje ambacht, waarbij de mogelijkheden steeds groter worden. Dat maakt het vak ook zo leuk, want hoe complexer de situatie, hoe uitdagender het voor mij wordt.” 

Maatwerk

Petra noemt als voorbeeld het gebruik van een mal. “Deze vormt als het ware de basis voor het maatwerk. Dat is ideaal voor kale, ronde plekken op het hoofd. Het haarwerk wordt met de hand verwerkt in de kleur, structuur, dikte en lengte die de klant wenst. Er kan gekozen worden voor synthetisch, helemaal echt of een mix van deze elementen. Als dat lukt, voelt dat natuurlijk fantastisch. Je kunt alopecia niet verhelpen, maar wel zo goed mogelijk tegengaan. Het is ongelofelijk hoe ‘echt’ de haarwerken er tegenwoordig uitzien. Dat, gecombineerd met een stukje make-up, maakt dat ik mijn klanten laat stralen”, vertelt ze enthousiast. 

FOLLEA

Op de foto’s is een haarwerk van FOLLEA te zien, partner van Haarwerk Plus. “Dit zijn misschien wel de mooiste haarwerken die op dit moment verkrijgbaar zijn. Deze haarwerken zijn niet van echt haar te onderscheiden en daarom voelt het ook als eigen. Oprichter Daniel Alain wilde het beste menselijke harenpruik maken dat er voor de consument te krijgen is en daar is hij volgens mij aardig in geslaagd. De haarwerken zijn kwalitatief goed en verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten.”

Trouwe en nieuwe klanten

Met de kennis, ervaring en ontwikkelingen heeft Haarwerk Plus inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd in Friesland. Daar is Petra vanzelfsprekend erg trots op. “Ik zie mensen die jaarlijks terugkomen, maar ontvang ook nog altijd nieuwe klanten. Ik denk dat wat Haarwerk Plus bijzonder maakt, is dat ik echt de tijd neem voor mensen en ik sta voor kwaliteit. Daarom laat ik mij ook ieder jaar bijscholen en toetsen voor mijn keurmerk SEMH. Daarnaast is de band die ik opbouw met mijn klanten enorm belangrijk. Het is toch een stukje vertrouwen wat de mensen waarderen.” Ik neem de tijd voor mensen en sta voor kwaliteit.

Frontale fibroserende alopecia 

Vooral na corona ziet Petra een toename in het tal klanten voor een haarwerk. “Er zijn veel nieuwe mensen bijgekomen die last hebben of hadden van haaruitval, maar ik zie ook veel gevallen van frontale fibroserende alopecia (FFA). Dat is een vorm van haaruitval waarbij vooral aan de voorzijde en zijkanten van de hoofdhuid getroffen worden.” De oorzaak van Frontale fibroserende alopecia is niet exact duidelijk, maar de ziekte is niet zeldzaam en wordt de laatste jaren steeds vaker waargenomen door dermatologen.

Mediceuticals

Ook voor een tijdelijk haarstukje kun je bij Haarwerk Plus terecht. “Als je vanwege corona last hebt van haaruitval, is een tijdelijk haarstukje een mooie oplossing. Haarwerk Plus heeft trouwens ook een mooie samenwerking met het merk Mediceuticals. Zij leveren producten om het haar weer op gang te krijgen. De producten van Mediceuticals zijn uitermate geschikt bij haaruitval, dunner wordend haar en hoofdhuidproblemen. Het kan soms even duren, maar het werkt écht.” 

Vrijblijvend advies

Oftewel, heb je last van haarproblemen, schroom niet en stap binnen bij Haarwerk Plus in Heerenveen. “Je kunt bij mij vrijblijvend langskomen voor een (advies)behandeling en dan kan ik al gauw zien waarom het haar uitvalt. Overigens zijn niet alleen vrouwen welkom, maar ook mannen die last hebben van (beginnende) kaalheid of hoofdhuidproblemen. Het is zelfs mogelijk om te leren hoe je zelf het haar kunt plakken, waardoor je dus ook niet (regelmatig) terug hoeft te komen. Kom gerust langs, de koffie staat klaar!”

Haarwerk Plus
Gedempte Molenwijk 22, 22A
8442BG Heerenveen
Tel: 06 - 43 58 40 45
E-mail: info@haarwerkplus.nl

www.haarwerkplus.nl

Haarwerk Plus maakt gebruik van de prachtige haarwerken van Follea.
Afbeelding
Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Hûnekopfestival met XXL-editie in het Thalenpark in Drachten Cultuur 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Hoe sierkussens je interieur kunnen verrijken Algemeen 1 jun., 14:46
Afbeelding
Zo lost TENA men incontinentieproblemen op Algemeen 1 jun., 12:00
Afbeelding
Visles op De Kameleon Drachten Educatie 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00