Afbeelding

Friese schrijfster Lida Dijkstra maakt kans op grootste literatuurprijs Vlaanderen

Algemeen

VLAANDEREN - Het jeugdboek Schaduw van Toet van de Friese schrijfster Lida Dijkstra, met illustraties van Djenné Fila, staat op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Dat is tijdens het radioprogramma Culture Club op Radio 1 bekendgemaakt in aanwezigheid van alle genomineerden in Oostende, België.

De Boon, de meest prestigieuze literatuurprijs van Vlaanderen, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt, in twee categorieën: fictie en non-fictie en kinder- en jeugdliteratuur. Er zijn vijf genomineerden per categorie uitgekozen. Deze titels werden door de vakjury voor kinder- en jeugdliteratuur en de vakjury voor fictie en non-fictie geselecteerd uit in totaal 677 inzendingen.

De auteurs van alle titels op de shortlist krijgen alvast elk € 2.500, tenzij ze de Boon winnen, die € 50.000 per categorie bedraagt. Daarnaast kunnen ze ook de publieksprijs in de wacht slepen, goed voor nog eens € 5.000 per categorie. Op 24 maart 2022 worden de winnaars bekendgemaakt in Oostende.

Om Lida Dijkstra te steunen voor het winnen de publieksprijs, kan op haar boek worden gestemd via deze link: Breng je stem uit op de Boon (langzullenwelezen.be)

Het boek vertelt het verhaal van prinses Amany, halfzusje en vrouw van kindfarao Toetanchamon, die opgroeit aan het rijke, maar ook gevaarlijke Egyptische hof en zich opwerpt als de beschermer van haar broertje en hem alles leert wat hij moet weten. Tot het noodlot toeslaat…

Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Verzorgingsproducten gezocht voor Weggeefkast Bibliotheek Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa Wijnja: dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 19 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen gisteren
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 23 mei, 10:00
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 22 mei, 20:00
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00