De touwtjes in handen hebben
De touwtjes in handen hebben Foto: Hollandsch Welvaren

Rots & Water training weer van start bij Carins

Algemeen

DRACHTEN - Carins start dit najaar weer met de succesvolle training Rots en Water. In deze 10-weekse training krijgen de kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar vaardigheden mee voor meer zelfrespect en zelfvertrouwen. Ze leren dat ze trots mogen zijn op zichzelf, hoe je je eigen grenzen kunt aangeven en leren te vertrouwen op de eigen kracht. 

Leren opkomen voor jezelf

Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 8 t/m 12 jaar, die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen. De training bestaat uit tien sessies van een uur onder begeleiding van een gediplomeerde Rots & Water docent. Er is aandacht voor het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen, maar ook voor het fysiek, mentaal en mondeling weerbaar worden. Daarnaast leren de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. Door het doen van verschillende opdrachten leren de kinderen hun eigen weg te kiezen, grenzen te stellen en om te gaan met bijvoorbeeld groepsdruk, pesterijen of onzekerheid. De kinderen staan na afloop van de training steviger in hun schoenen.

Meer informatie en aanmelden

De training is gratis. Samen gaan de kinderen tien weken onder professionele begeleiding aan de slag op de maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in het gebouw van Carins (Moleneind ZZ 95) in Drachten. Meer informatie of aanmelden kan via Carins, tel. 088 - 50 65 400 of per mail via contact@carins.nl. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaan we van start.

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00