Afbeelding
Foto: via Drachtster Boys

Luitzen Nijboer, nieuwe trainer Drachtster Boys: "Maak minder fouten dan de tegenstander"

Algemeen

DRACHTEN - Het boterde niet zo goed tussen het selectieteam van VV Drachtster Boys en de trainer. Daarom besloot het bestuur afscheid te nemen en een nieuwe trainer aan te trekken. Luitzen Nijboer is een oude bekende van de voetbalvereniging uit Drachten en is naar eigen zeggen 'een winnaarstyp': "Het team moet weer zelfvertrouwen krijgen, ik wil meedraaien met de top van de competitie."

Nijboer heeft al jaren ervaring als trainer van verschillende teams maar hield zich de afgelopen jaren als lid van de technische commissie van Drachtster Boys wat meer op de achtergrond. De benoeming tot hoofdtrainer kwam dus ook niet echt als een verrassing: "Wij zagen dat de chemie tussen het team en de trainer was verdwenen. Het bestuur en de technische commissie vindt dat de selectie mee moet kunnen draaien met de top van de eerste klasse. De vraag rees dus op; hoe gaan we dit oplossen?"

Verzorgd voetbal

De oplossing van het trainersprobleem dit seizoen was Nijboer zelf. Hij wil dit seizoen afmaken als trainer en daarna het stokje weer doorgeven aan een andere trainer. Hij heeft een visie voor dit seizoen: "We moeten weer verzorgd voetbal gaan spelen met talenten uit onze eigen vereniging. De jeugdopleiding binnen de vereniging is top, er zijn veel aanstormende talenten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn elftal mee kan draaien in de top van onze klasse, maar dan moet er nog wel wat gebeuren."

Fouten maken mag

"Het team is loopt niet over van zelfvertrouwen door de nederlagen die ze te verduren hebben gehad. Daar moeten we nu eerst aan gaan werken. Zelfvertrouwen is zo belangrijk in het voetbal. De jongens hebben het vertrouwen nodig zodat ze risicovolle acties durven te nemen." Volgens Nijboer is het niet erg dat er fouten worden gemaakt op het veld: "Als je maar minder fouten maakt dan de tegenstander." Nijboer wil een team zien dat de baas op het veld is. Daarvoor is initiatiefrijk voetbal nodig: "Als je een foutloze wedstrijd wil spelen, dan ontkom je niet aan risico's nemen. Je moet risico's durven te nemen en de wil hebben om je fouten recht te zetten."

Meedoen met de top

Drachtster Boys Zaterdag I staat nu op de elfde plaats van de eerste klassen, maar Nijboer is ervan overtuigd dat ze nog veel kunnen klimmen in het klassement. "Ik weet gewoon dat we kunnen mee doen met de top. Daarvoor is een speldiscipline nodig. De jongens moeten niet 'zomaar wat doen'. Nee, er moeten vastigheden in het spel gebouwd worden en daarvoor is veel oefening nodig." Als alles op zijn plek valt dan heeft de selectie van Drachtster Boys zeker een kans om er een succesvol seizoen van te maken. De teams in de competitie zijn erg aan elkaar gewaagd, er kan nog van alles gebeuren. "Ik ben een winnaarstyp," vertelt Nijboer, "Ik wil winnen en ik wil dat het team wil winnen. Niet alleen de aanvallende jongens, maar ook de verdediging. We doen niet onder aan onze concurrenten."

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 8 minuten geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00