Afbeelding

Hét culturele festival van Smallingerland

Algemeen

DRACHTEN - Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei Producties. Dit jaar staat hét culturele festival van Smallingerland opnieuw vier dagen in het teken van muziek, theater en opvallende ontmoetingen. Van 27 tot en met 30 juni kunt u in Smallingerland (vooral in Drachten) genieten van circusacts, toneel, experimenteel theater, kindervoorstellingen, straattheater en nog veel meer om u nu alvast op te verheugen.

Een groot aantal voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium in het Slingepark in Drachten zijn gratis toegankelijk. Op dat hoofdpodium stonden in de voorbije jaren niet de minste namen. Kensington, Chef'Special, De Staat en Kraantje Pappie bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten meer dan dertigduizend mensen het zomerse festival, dat mede mogelijk is dankzij de inzet van ruim honderd vrijwilligers.

Ook voor kinderen
Het festivalprogramma is zeer gevarieerd. Van Oudega, De Veenhoop en Eastermar tot Drachten: Smallingerland is gedurende vier dagen het culturele epicentrum van de provincie. Ook voor kinderen is tijdens Simmerdeis veel te beleven. Er zijn verschillende attracties en activiteiten, zoals een zweefmolen, uitdagende waterballen en een toffe knutselkeet.

Op zondag bijvoorbeeld maken kinderen tijdens de voorstelling Pikefel (5+) mee hoe twee onderzoekers in een laboratorium spannende experimenten uitvoeren met muziek en geluiden. Welke geluiden maken ons bang en welke geluiden laten ons lachen? En in de Tuin der Zintuigen kunnen kinderen hun zintuigen laten prikkelen.

Foodtrucks
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Tal van foodtrucks serveren bezoekers de lekkerste (duurzame) gerechten. U vindt de veelkleurige busjes en caravans, mobiele barbecues en omgebouwde bakfietsen in het Slingepark. Pizza, churros, wraps, bijzondere koffie: u kunt te kust en te keur.

Duurzaam festival
Simmerdeis beoogt een duurzaam festival te zijn. En dan gaat het niet alleen om bijvoorbeeld bewust omgaan met waterverbruik, stroomgebruik en gescheiden afval inzamelen. Minstens even belangrijk is nadenken over de duurzame samenleving en over hoe wij met elkaar omgaan. Het thema 'duurzaamheid' is daarom terug te zien in het programma en tijdens het festival zelf.

Benieuwd naar het programma van Simmerdeis? Op www.simmerdeis.nl vindt u een handig overzicht van alle activiteiten en algemene informatie.

film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00