Het maken van een gallery wall hoeft niet duur te zijn.
Het maken van een gallery wall hoeft niet duur te zijn. Foto: Linda Vermeeren

Hoe maak je een budget gallery wall?

Wonen

Gallery walls zijn hot. Het is dé manier om je interieur een andere look te geven zonder te hoeven schilderen of behangen. Het lijkt misschien imponerend of duur, maar je hoeft niet veel geld uit te geven voor een prachtig resultaat. Wij geven je 5 tips om zelf een budget gallery wall te maken.

Weet je niet exact wat een gallery wall is, lees dan dit artikel. Daarin leggen je we alles uit over de ins and outs van gallery walls. Ben je op de hoogte, wil je aan de slag, maar weinig geld uitgeven, volg dan de volgende tips.

1. Kijk eens op zolder

Je hebt vast nog wel een lijst liggen die je ooit op wilde hangen, maar waar je na de verhuizing niet meer aan toe bent gekomen. Of frames met afbeeldingen die je nu niet meer leuk vindt, maar wel gebruikt kunnen worden met een ander plaatje. Kortom kijk eerst eens naar wat je al hebt liggen of hangen. Want het zou heel goed kunnen dat het in een andere context wel weer werkt.

2. Vraag familie en vrienden

Vertel je familie, vrienden en buren wat je plannen zijn. Vraag of zij nog een lijst of afbeelding over hebben. Kijk eens bij je ouders of grootouders in de rommelkamer: grote kans dat je daar pareltjes vindt. Mooie afbeeldingen waar een herinnering aan zit, zijn een perfect uitgangspunt.

3. De kringloop is je beste vriend

Je hoeft geen vermogen uit te geven voor mooie schilderijlijsten of afbeeldingen. Ga eens naar de kringloopwinkel (op afspraak kun je bij de meeste gewoon terecht) en ga lekker strunen. Wie weet wat je tegenkomt. Dat kan een mooie poster zijn, maar lijsten zijn net zo belangrijk bij een gallery wall. Allemaal dezelfde lijsten zijn saai. Mix en match voor een mooi resultaat. Hou voor een beetje symmetrie bijvoorbeeld twee lijsten aan van dezelfde grootte en combineer dat met een kleiner lijstje. En wissel af met diktes, materiaalsoort en kleur.

4. Meld je aan bij weggeef- en ruilpagina’s

In veel wijken zijn er zoekhoeken, weggeef- en ruilpagina’s actief op Facebook. Een zoekhoek is een groep op Facebook waarin mensen uit een bepaalde omgeving, bijvoorbeeld Drachten, een oproepje kunnen plaatsen omdat ze naar iets op zoek zijn. De weggeefhoek lijkt daar een beetje op, behalve dat mensen er juist iets willen weggeven of ruilen. Een prima manier om in je eigen buurt op zoek te gaan naar afbeeldingen en lijsten.

5. Wees creatief

Je kunt kant- en klare postersets kopen die heerlijk bij elkaar matchen. Als je googlet vind je vaak ook nog een wel een kortingscode voor sites als Desenio of Junique. Maar je hoeft niet per se geld uit te geven voor een mooie gallery wall. Kijk eens of je nog een restje behang hebt liggen. Een mooie tekening van je kind of teken/schilder zelf iets. Je hoeft echt geen Rembrandt te zijn om iets moois te maken. Kijk eens op YouTube voor een leuke tutorial. Tijdschriften kunnen ook een fantastische bron zijn. Denk aan de Flow voor illustraties of de Linda of Jan voor mooie foto’s. En die tijdschriften hoeven niet nieuw te zijn. Die kun je vast wel scoren bij familie, vrienden, de kringloop of de ruilpagina.

Ben je enthousiast geworden, maar durf je niet te boren of heeft je partner boorangst? Hou deze site in de gaten om te lezen hoe je die boorangst creatief oplost.


Alle lijsten van deze foto zijn door uw verslaggever gescoord bij de kringloop. De illustraties zijn of zelf gemaakt of afkomstig uit de Flow. - Linda van der Heide

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt. 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb. 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb. 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb. 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul. 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun. 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun. 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun. 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk