Atze Walstra en Jeroen Hartman van Atsun energy solutions.
Atze Walstra en Jeroen Hartman van Atsun energy solutions. Foto: Rob Dijkstra

Internationale zonne-energie specialist Atsun energy solutions zoekt verbinding in Friesland

Zakelijk

FRANEKER - Ben je op zoek naar zonnepanelen of wil je graag advies inwinnen over duurzame oplossingen op het gebied van energie? Klop dan eens aan bij Atsun energy solutions in Franeker. De specialisten van het zonne-energie bedrijf helpen je graag verder. Atsun energy solutions is een internationale speler, maar zoekt de verbinding met eigen provincie. Zowel particulieren, als zakelijke klanten zijn van harte welkom. Sales manager Jeroen Hartman, bij velen welbekend in Friesland, legt uit wat Atsun energy solutions kan betekenen. 

“We zijn in mei van het afgelopen jaar begonnen en het is geweldig om te zien hoe het bedrijf groeit”, begint Jeroen enthousiast. Atsun energy solutions is opgericht door Atze Walstra, een vakman op het gebied van zonnepanelen. “Atze en ik kwamen elkaar tegen bij mijn buurman, waar ik ervaring had in de tuinbouw en Atze in de tuinbouwsector iets wilde doen in de zonnepanelen. Atze vroeg mij of ik niet de tuinbouw in Nederland wilde bezoeken en van het één kwam het ander. Atze heeft een eigen systeem ontwikkeld voor zonnepanelen op het water. Dat is een aluminium drijfsysteem. Wat op het water drijft met de zonnepanelen in de meest ideale positie voor de zon. De zonnepanelen blijven koeler door het water waar ze op drijven, hierdoor heb je een hogere opbrengst van de zonnepanelen dan op daken. Dat systeem verkopen wij nu nog veelvuldig.” 

Internationaal actief 

Binnen een jaar is Atsun energy solutions uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van duurzame oplossingen. “We zijn begonnen met drie man, maar inmiddels hebben we al 18 mensen in dienst. Er rijden op dit moment vier bussen met monteurs door het hele land en daar komen binnenkort nog twee bussen bij. We rijden in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg, Groningen en zelfs België en Duitsland. Ik kom zelf uit de tuinbouwsector en daar doen we nu veel grootschalige projecten in. Dan praat je soms wel over meer dan duizend zonnepanelen. Dat zijn enorme logistieke uitdagingen, waardoor je af en toe zelf ook op het dak staat om te helpen. Prima, want je doet het samen.” 


Foto: Rob Dijkstra

Totaaloplossingen

Klanten vanuit het hele land weten de zonne-energie specialist uit Franeker dus goed te vinden. Naast de tuinbouw, zijn de projecten van Atsun energy solutions erg divers. “We doen veel woningen, Vereniging van Eigenaren, winkelpanden, bedrijfsgebouwen, waterbassins, boerderijen, kassen en ga zo maar door. We hebben eigenlijk overal wel een oplossing voor. Zo hebben we zelfs lichtgewicht panelen van 2,9 kilo per vierkante meter. We werken duurzaam, veilig en efficiënt. Duurzaam betekent voor ons in de basis echter maar één ding: dat de klant tevreden is. Als onze klanten tevreden zijn, dan maken zij ook reclame voor je. Daarom streven we altijd naar een optimaal advies en uitvoering.” 

Alles in eigen beheer

Deze laatste aspecten zijn volgens Jeroen ook echt de kracht van Atsun energy solutions. “Bij Atsun energy solutions wordt alles van A tot Z voor- en met de klant geregeld. De inkoop, het maken van de planning, in samenspraak een opstelling maken met klanten over hoe je iets zou kunnen doen, de uitvoering, het onderhoud; oftewel, echt alles. We hebben de kennis en expertise in eigen beheer. Dat is niet alleen voor ons fijn, maar ook voor de klant. Je kunt snel schakelen, hebt een centraal aanspreekpunt en alles wordt efficiënt geregeld.” 

Verbinding met de regio

Jeroen merkt dat steeds meer mensen uit de eigen regio informeren naar de diensten van Atsun energy solutions. “Dat vinden we mooi, want we willen graag een band opbouwen met onze regio. Daarnaast is het fijn voor onze monteurs, want vrijwel alle monteurs die bij ons werken, komen zelf uit Friesland. Zij kunnen dan iets dichterbij huis werken en hoeven bijvoorbeeld niet te overnachten. Je ziet vaak dat wanneer onze monteurs in de regio aan de slag zijn, de buurman of buurvrouw ook belt met de vraag: kunnen wij ook panelen op het dak krijgen? Dat is erg leuk om te zien.” 

Neem contact op!

Nieuwsgierig naar de diensten van Atsun energy solutions? Neem contact op! “We werken gedegen en veilig, volgens de Scope-12 normering (brandveilig). We kijken samen met u naar duurzame mogelijkheden en voorzien graag van een passend advies. Of dat nu gaat om zonnepanelen of andere duurzame oplossingen, elektrische apparatuur, accuopslag en laadpalen.”

Atsun energy solutions
Edisonstraat 8
8801PN Franeker
Tel: 085 - 078 11 68
www.atsunenergy.com

Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 15 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Een gezellige dag met wol, lifestyle en streekproducten Evenement 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00