Afbeelding

Niets moet en alles kan bij zorgboerderij de Fochtel

Zakelijk

FOCHTELOO – Bij zorgboerderij De Fochtel in Fochteloo heeft iedereen een mooie dag. Of dat nu gaat over de mensen die bij hen begeleid wonen of de jongeren en ouderen die in de boerderij een fijne dagbesteding vinden die bij hen past. Altijd staan de persoonlijke wensen van de cliënten vooraan. Eigenaar Petra van Rozen: “Doordat wij een kleinschalige instelling zijn, kunnen we heel flexibel inspringen op alle individuele behoeftes.”

Samen met haar man Jan runt Petra de zorgboederij al een aantal jaar. Ze hebben een gezellig en deskundig team van twaalf medewerkers om zich heen verzameld om alles in goede banen te kunnen leiden: “Iedereen is betrokken en op de hoogte van wat er speelt. Daardoor schakelen we snel,” vertelt Petra. “Niets ten nadele van de reguliere zorg, maar als kleine organisatie heb je net even wat meer mogelijkheden. Als een groepje even wat anders wilt doen, zoals een rondrit in de omgeving, dan regelen we dat direct.

De Fochtel staat dus voor flexibele en persoonlijke zorg. De rustige omgeving van de zorgboerderij én de huiselijke sfeer maken het plaatje compleet. Zeker ook de ouderen die voor dagbesteding naar de zorgboerderij komen, varen goed bij deze omgeving:


Maar je hoeft echt niet van het boerenleven te houden om je hier thuis te voelen.

“Maar je hoeft echt niet van het boerenleven te houden om je hier thuis te voelen,” voegt Petra lachend toe. Op de zorgboerderij wordt ook lekker geklust, spelletjes gespeeld, gewandeld en kunnen deelnemers meehelpen om verse maaltijden te bereiden: “Niets moet, alles kan. We kijken altijd wat bij iemand past. Voor de één is dat de verzorging van dieren, voor een andere knutselen of een blokje om.”

Bij Zorgboerderij De Fochtel is dagelijks plek voor twaalf ouderen. In het bijzonder voor ouderen met dementie: “Hier kunnen ze een fijne dag beleven, waar ze hun eigen ding doen en lekker buiten kunnen zijn. Voor het thuisfront ook fijn, want die hebben even een momentje voor zichzelf.

Momenteel zijn er weer een paar plekken vrij op de dagbesteding voor ouderen. Bij interesse kan geheel vrijblijvend contact met De Fochtel worden opgenomen via telefoonnummer 0516 588201 of stuur een email naar info@defochtel.nl. Kijk voor meer informatie op www.defochtel.nl

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03