Erik Schouten feliciteert Sekou Sylla met zijn wereldgoal.
Erik Schouten feliciteert Sekou Sylla met zijn wereldgoal. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur speelt zich definitief veilig tegen Willem II

Sport

LEEUWARDEN - Het was niet best, de competitiewedstrijd tussen SC Cambuur en Willem II woensdagavond. Dat weerhield de Leeuwarders echter niet van een positief resultaat. Met een 1-1 gelijkspel heeft SC Cambuur zich definitief veilig gespeeld en is het aankomend seizoen wederom verzekerd van Eredivisievoetbal. Sekou Sylla werd de matchwinnaar middels een fantastisch doelpunt in de kruising. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag na. 

Een competitiewedstrijd op woensdagavond? Wel degelijk. De laatste twee speelrondes worden gelijktijdig afgewerkt in de Eredivisie en wel vanavond en aanstaande zondag. Voor SC Cambuur stond er opnieuw een wedstrijd in eigen huis op de agenda en voor beide ploegen stond er nogal wat op het spel. Tegenstander Willem II vecht op leven en dood voor lijfsbehoud en dat laatste kon SC Cambuur met een resultaat ook definitief veilig stellen. Dat leverde vanavond in een opnieuw uitverkocht Cambuur Stadion niet het gehoopte spektakel op, maar de doelstelling van het seizoen werd door het 1-1 gelijkspel wel behaald. Met 36 punten is Eredivisievoetbal ook volgend seizoen weer een feit in Leeuwarden en daarmee zijn we, om met de woorden van Henk de Jong te spreken, opnieuw kampioen geworden.

Basiself op vier posities gewijzigd 

Interim-trainer Dennis Haar wijzigde zijn basisopstelling vanavond op vier posities ten opzichte van het thuisduel tegen RKC en zo stonden niet Mac-Intosch, Hoedemakers (geschorst), Jacobs en Joosten bovenaan het wedstrijdformulier, maar was het de beurt aan Tol, Ter Heide, Paulissen en Breij om te laten zien waarom zij in de basis horen te staan.

Bij de gasten uit Tilburg was dat wezenlijk anders en dat had alles te maken met de puike wedstrijd van afgelopen weekend, toen de Tricolores in eigen huis overtuigend met 2-0 wisten te winnen van Heracles Almelo.

Een wedstrijd met veel druk

Dat er vanavond voor beide ploegen veel op het spel stond was absoluut te merken en maakte een wedstrijd die maar moeilijk los kwam. Dat was niet omdat beide ploegen het niet probeerden of niet wilden, maar defensief stond het goed bij beide teams en dus waren de kansen vanavond schaars in een regenachtig en koud Cambuur Stadion.

De grootste kans van de wedstrijd was dan wel weer voor de thuisclub en die had er, zo zal de hoofdrolspeler zelf ook beamen, absoluut in gemoeten. Het was de twintigste minuut toen Wessel Dammers (kennen we die nog?) balverlies leed en Uldrikis de bal kon oppikken. De Letse spits behield het overzicht en gaf keurig breed op Issa Kallon die voor een haast open doel kon binnenschieten. Dat mislukte echter volkomen en de bal kwam terecht ergens hoog op de Noord-tribune.

Wereldgoal Sekou Sylla

Gelukkig voor hem en heel SC Cambuur zou die treffer nog wel volgen voor rust en het was er één van grote schoonheid. Na een goede balverovering van Paulissen kwam de bal op zo’n 25 meter voor Sekou Sylla en die besloot maar eens uit te halen. Dat was een prima idee, want de bal vloog werkelijk fabelachtig in de kruising en daarmee tekende Sylla voor zijn allereerste treffer in het betaalde voetbal.

Zonder wijzigingen aan beide kanten knokte Willem II zich na de theepauze terug in de wedstrijd en dat moest ook wel, want met de tussenstanden op de andere velden waren de Tilburgers vrijwel zeker gedegradeerd.

Beide teams verzoenen zich met gelijkspel

Eerst viel er al een behoorlijke kans te noteren voor Köhlert en niet veel later was zijn collega op de linksback wel succesvol. Na een lange rush aan de linkerflank bedacht Köhn om maar eens te schieten en met een droge schuiver in de lange hoek wist hij Sonny Stevens te verschalken en was de stand weer gelijk.

In het restant van de wedstrijd hinkten beide teams zichtbaar op twee gedachten, al was Roberts Uldrikis met een technisch hoogstandje nog het dichtst bij van allemaal. De Let plukte de bal knap uit de lucht en met een volley in de lange hoek had hij Wellenreuther op het verkeerde been, ware het niet dat de bal net naast zeilde.

Echt gevaarlijk zou het voor beide goals niet meer worden en zo was de tweede puntendeling op rij een feit voor SC Cambuur. Wel één met een hele fijne constatering: want SC Cambuur is honderd procent veilig van handhaving en speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Een prestatie van formaat met de zeventiende begroting.

Zondag staat het slotakkoord van de Eredivisie op het programma en is er opnieuw een speelronde waarin alle wedstrijden gelijktijdig worden afgetrapt. Onze geel-blauwen nemen het dan vanaf 14.30 uur in een uitwedstrijd op tegen FC Groningen.

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 37 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Screenshot van de sociale kaart van Ooststellingwerf.
Sociale kaart voor Ooststellingwerf Samenleving 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
OldStars badminton van start in Appelscha Sport 23 feb, 15:00
Afbeelding
'Kunstvoorstelling' over schilder Pieter Bruegel Cultuur 23 feb, 09:00
Afbeelding
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Samenleving 22 feb, 18:00
Afbeelding
Milieu Centraal gaat vrouwen uit Friesland helpen om bewust minder kleding te kopen Duurzaamheid 22 feb, 12:00