sc Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen Top Oss zaterdag nipt gewonnen.
sc Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen Top Oss zaterdag nipt gewonnen. Foto: Johan Vogelzang

Heerenveen wint oefenduel met Top Oss nipt

Sport

HEERENVEEN - Zonder publiek heeft sc Heerenveen zaterdagmiddag ternauwernood gewonnen van eerste divisionist Top Oss. Het werd een oefenwedstrijd welke in 3-2 eindigde voor de Friese eredivionist.

Hier het verslag van de wedstrijd, met dank aan de website van sc Heerenveen:

Nog zonder aanwinst Filip Stevanovic – hij is nog in afwachting van een tewerkstellingsvergunning – begon sc Heerenveen uiterst efficiënt tegen TOP Oss: de eerste kans was meteen raak. Stanislav Shopov bleef oog in oog met keeper Norbert Alblas koel en scoorde zijn eerste goal van de voorbereiding (1-0). Een goed begin, maar de Brabanders knokten zich terug. Wat heet. Dankzij twee rake kopballen van Tijjani Noslin boog de eerstedivisionist binnen een halfuur de achterstand om in een voorsprong (1-2).

In het laatste kwartier van de eerste helft was sc Heerenveen al een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar schoten van Siem de Jong, Benjamin Nygren, Joey Veerman en Tibor Halilovic gingen er niet in. Die laatste kon vijf minuten na rust wel juichen. Alblas zat er nog aan, maar de doelman van TOP Oss kon niet voorkomen dat de harde en zwabberende pegel van Halilovic doel trof (2-2).

Toch nog een winnaar

In de resterende veertig minuten maakte sc Heerenveen het spel, zonder de tegenstander pijn te doen. Rami Hajal en Henk Veerman kregen ieder twee goede mogelijkheden. Met een kopbal op de paal was de jonge Zweed het dichtstbij. Maar ook de Friezen ontsnapten zo nu en dan en hadden geluk dat Rick Stuy van den Herik en Joshua Sanches het vizier niet op scherp hadden. Een gelijkspel leek aanstaande, maar vlak voor tijd frommelde Kongolo de bal achter Alblas en zorgde ervoor dat er toch nog een winnaar kwam (3-2).

De statistieken van de wedstrijd:

sc Heerenveen - TOP Oss 3-2 (1-2). 4. Shopov 1-0, 16. Noslin 1-1, 30. Noslin 1-2, 50. Halilovic 2-2, 87. Kongolo 3-2. Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk (46. Zaal), Van Ottele, Bochniewicz (46. Dresevic), Akujobi (46. Nunumete); De Jong (46. Hajal), Halilovic (60. Henk Veerman), J. Veerman (46. Kongolo); Van Bergen (60. Van der Heide), Nygren, Shopov (60. Driouech).

sc Heerenveen heeft inmiddels vier wedstrijden gevoetbald in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. Van Jong FC Utrecht werd gewonnen (3-1), tegen KV Kortrijk werd gelijkgespeeld (2-2), van Maccabi Tel Aviv werd verloren (0-2) en zoals vermeld van Top Oss gewonnen (3-2).

Competitie begint op 13 augustus tegen Go Ahead Eagles

Na de oefencampagne opent sc Heerenveen op vrijdag 13 augustus de competitie uit bij Go Ahead Eagles. sc Heerenveen is nog bezig met het organiseren van een afsluitend oefenduel op of rond vrijdag 6 augustus, een week voor de competitiestart in Deventer. Informatie over deze wedstrijd hoopt de club binnenkort bekend te maken.

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00