Afbeelding

Supersnel en stabiel internet via glasvezel: Glasvezelcampagne gaat van start in Oosterwolde

Algemeen

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Oosterwolde. Als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk komt er, net als in de overige gebieden van gemeente Ooststellingwerf, glasvezel. Dit doen zij door vóór 3 november 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders.

De grote blauwe dino was afgelopen week niet te missen vanaf de Venekoterweg. Deze dino kondigt voor Oosterwolde een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel.

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuiswonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Het internet houdt ons letterlijk en figuurlijk verbonden met elkaar. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet. Als er net als o.a. in Haulerwijk, Donkerbroek en Appelscha ook voldoende animo is, krijgen ook de inwoners van Oosterwolde een glasvezelverbinding.

Persoonlijk geïnformeerd

Vandaag start DELTA Fiber Netwerk de glasvezelcampagne. Inwoners van Oosterwolde die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Informatieavonden op 5 en 7 oktober

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een informatieavond op dinsdag 5 oktober en donderdag 7 oktober vanaf 19:00 in Fletcher Hotel De Zon te Oosterwolde. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement.

Wie is DELTA Fiber Netwerk?

Wij zijn DELTA Fiber Netwerk, onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk Door heel Nederland zijn nu al bijna 900.000 adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber er komen maandelijks zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen bij. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

Een initiatief van DELTA Fiber

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber is eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken ruim duizend medewerkers.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagnes in Oosterwolde op gavoorglasvezel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 5 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 10 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 26 apr, 12:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00