Afbeelding

Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf

Politiek

OOSTERWOLDE - De gemeenteraad draagt de heer Jack Werkman (1977) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf. Hij is geselecteerd door de vertrouwenscommissie van de raad, die de keuze had uit negentien kandidaten. De heer Werkman woont op dit moment in Waterlandkerkje en is lid van de VVD. 

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Henk Dongstra, maakte de voordracht van de nieuwe burgemeester donderdagavond bekend in een extra raadsvergadering. Kort daarvoor had de gemeenteraad in een besloten vergadering het besluit genomen om de heer Werkman voor te dragen. 

Werkman begon zijn werkzame leven in het bedrijfsleven in verschillende commerciële functies. Inmiddels is Werkman al meer dan 20 jaar actief in de lokale en regionale politiek. Na een periode als raadslid en fractievoorzitter, werd hij ook statenlid. Vanuit zijn statenlidmaatschap bij de provincie Zeeland, is Werkman in 2014 doorgestroomd naar de functie van wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Sluis. De heer Werkman zet zich naast zijn werkzame leven, ook graag in als vrijwilliger op verschillende fronten. 

Het gezin Werkman leerde Ooststellingwerf kennen door dat zij hier enkele vakanties doorbrachten. Voor Werkman is de gemeente Ooststellingwerf “een veelzijdige plattelandsgemeente waar het bruist van activiteiten. Dit alles te midden van bossen en natuurgebieden met een verscheidenheid aan dorpen die elk hun identiteit hebben. Dit maakt Ooststellingwerf de ideale plek om goed te wonen, werken en recreëren”. 

Jack Werkman wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Sandra Korthuis. Korthuis volgde op 1 augustus 2021 Harry Oosterman op, die na bijna 16 jaar afscheid nam.

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander, die Jack Werkman zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt hij op 17 april 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf.

Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Dorian Zwartepoorte is OERsterk gezondheidscoach “Het is mijn doel mensen weer in hun kracht te zetten" Gezondheid 27 mrt., 09:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Nieuw Talent Orkest Ooststellingwerf Verenigingen 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Smakelijke geschiedenis van 200 jaar Koloniën op je bord... Culinair 26 mrt., 10:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00
Afbeelding
Werken bij OlmenEs? Algemeen 25 mrt., 12:00