Afbeelding

Statushouders uit Ooststellingwerf ondertekenen participatieverklaring

Algemeen

OOSTERWOLDE - Afgelopen week ondertekenden 23 statushouders uit de gemeente Ooststellingwerf de participatieverklaring in de Kompaan in Oosterwolde. Het gaat om inwoners van Ooststellingwerf die een verblijfsvergunning hebben gekregen. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van hun inburgering.

De deelnemers maakten tijdens het participatietraject kennis met de Nederlandse kernwaarden zoals vrijheid, gelijkheid en omzien naar elkaar. Het is een verplicht onderdeel van de inburgering en werd gegeven door Maurice Caron en Petra Meijster van stichting Scala. Met de ondertekening, die plaatsvond in de Kompaan bij stichting Scala, verklaarden zij de waarden van de Nederlandse samenleving te kennen en te respecteren. De deelnemers komen onder andere uit Turkije, Jemen, Syrië, Eritrea, El Salvador, Colombia en Zuid Afrika.

Nieuw begin

“Dit is een belangrijk en verplicht moment voor de nieuwe inwoners. De afsluiting van dit traject betekent weer een stap op weg naar een nieuwe start, in de samenleving van Ooststellingwerf”, aldus Maurice Caron, medewerker stichting Scala.

Inburgeringsroute

Dankzij de nieuwe Wet inburgering is de gemeente zelf verantwoordelijk voor het hele inburgeringstraject. Vanaf dit jaar krijgt elke inburgeraar een traject op maat aangeboden, dat aansluit bij de achtergrond en al aanwezige kennis. Naast aandacht voor de waarden van de Nederlandse samenleving komen ook de taal en financiële zelfredzaamheid ruim aan bod.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 20 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00