Met deze tips van de bieb blijf jij gegarandeerd nog even in de zomerstemming.
Met deze tips van de bieb blijf jij gegarandeerd nog even in de zomerstemming.

Nazomerse boekentips van de bibliotheek

Educatie

DE STELLINGWERFEN - In de bibliotheek is iedereen welkom. Je hoeft niet lid te zijn om binnen te komen en een krantje te lezen, te studeren of mensen te ontmoeten.

Wil je graag boeken lenen? Voor nog geen 5 euro per maand leen je de nieuwste romans, informatieve boeken en tijdschriften. Je pas kun je bij elke bibliotheek in Friesland gebruiken om boeken te lenen. 

Tot 18 jaar gratis lid

Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de bibliotheek? Ouders hoeven daarvoor niet lid te zijn. Leesboeken om in te duiken, strips voor het slapengaan, of handige informatie voor de spreekbeurt. (Weetje: een kind leert bij 15 minuten lezen per dag wel 1000 extra woorden per jaar!)

Onze handige apps

Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot handige apps: Online bibliotheek: Heerlijk online verhalen lezen en/of luisteren. Voor op de achterbank, in je tuinstoel, of tijdens het hardlopen. TijdschriftenBieb: Met deze app heb je 15 tijdschriften op je telefoon of tablet. Van Margriet tot Autoweek, van Flair tot Story!

Waar vind ik de bibliotheek?

In de Stellingwerven zijn er bibliotheken in Oosterwolde, Appelscha, Haulerwijk, Wolvega en Noordwolde. Vind de adressen op bzof.nl

Boekentips voor kinderen

De Zoete Zusjes houden van Holland – Hanneke de Zoete
Ken jij de Zoete Zusjes al? Deze vrolijke meisjes hebben al heel wat leesharten veroverd! De boeken van de Zoete Zusjes zijn in een opgewekte, toegankelijke stijl geschreven. Vol humor en ook nog eens leerzaam. Lekker voor mee in de koffer dus! Dit deel gaat over familie, vakantie en Nederland. Saar moet een spreekbeurt over Nederland houden. Daarom gaat het gezin in de vakantie op zoek naar wat er allemaal in ons land te beleven is. (Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar)

Briefjes voor Pelle - Marlies Slegers
Dit hartverwarmende verhaal gaat over de 12-jarige Pelle. Precies een jaar nadat zijn vader is overleden, krijgt hij een schoenendoos gevuld met briefjes van zijn vader. Hij moet de briefjes op volgorde openen en de opdrachten uitvoeren. Dat leidt tot onverwachte gebeurtenissen waardoor het leven van Pelle en zijn moeder weer kleur krijgt. Pelle pakt je onmiddellijk! Je leeft helemaal met hem mee en gaat van hem houden. Ook al is het een beladen onderwerp, de schrijfster weet het spannend en af en toe ook grappig te beschrijven. Een heel origineel verhaal dat je raakt en nooit meer zult vergeten. (Vanaf 10 jaar)

Boekentips voor volwassenen

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan
Heerlijke feelgood vol humor, romantiek, Italiaanse recepten en eilandgevoel! In dit nieuwste boek van Jenny Colgan arriveert Marisa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne. Ze is erg teruggetrokken, maar de eilandbewoners zorgen er wel voor dat ze meer naar buiten komt… De romans van Jenny Colgan lezen lekker weg. Door het eilandgevoel waan je je helemaal in vakantiesferen. Een verhaal dat geen moment saai is!

 Dwaalspoor – Ellen de Vriend
In deze spannende zomerthriller begint de 45-jarige Fiona als assistent-manager op een gezellige Franse familiecamping. Dan verdwijnt haar voorganger en worden er lichaamsdelen op het strand gevonden… Fiona wordt verdacht en probeert in allerijl uit te zoeken wie het gedaan heeft. Een schijnbaar onschuldige vakantiebestemming wordt in deze thriller zo een spannende, mysterieuze plek. Het boek is met vaart geschreven: een ideaal verhaal voor lezers die houden van Nederlandse thrillerschrijfsters!

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel gisteren
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00