Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Friso Sneek treft Sudosa/Desto in midweekse wedstrijd

Sport

De dames van Friso Sneek ontmoeten vanavond in de Sneker Sporthal Sudosa/Desto. Een duel dat destijds werd afgelast vanwege de gladde vloer in de Sneker volleybaltempel en nu dus wordt ingehaald.

Kleine verschillen

De ploegen treffen elkaar voor het laatst in de Noord Oost Cup toen de formatie van Erik Reitsma in een spannende confrontatie nipt aan het langste eind trok en de titel consolideerde. De verschillen waren klein toendertijd. Op de ranglijst neemt Friso Sneek de derde plaats in en Sudosa/Desto staat op de zesde plaats en drie punten achterstand heeft op de gastgevers.

Instelling

De Assenaren hebben dit seizoen aan kracht gewonnen en zullen zich gaan mengen om een klassering bij de bovenste vier. Friso Sneek zal in een rechtstreeks duel trachten de aanval op deze positie af te slaan en voor de volle winst gaan. Dat lijkt ook de juiste instelling, want de Snekers liepen afgelopen zaterdag tegen een 0-3 nederlaag aan in de eigen hal versus Apollo 8. Het kan dus alle kanten op. Feit is wel dat de thuisclub wat goed te maken heeft en voor een overwinning gaat. Uiteraard zullen de gasten alles in het werk stellen om dat te verhinderen.

Aanvang 20.00 uur

De noordelijke derby in de Sneker Sporthal begint om 20.00 uur. Tickets zijn te verkrijgen op www.vcsneek.nl terwijl de kassa’s ook om 18.30 geopend zijn.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 15 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57