Afbeelding
Foto: VC Sneek

Smashbalclinic zorgt voor waar volleyfeest bij VC Sneek

Sport

SNEEK - Het was een drukte van jewelste met de krioelende jeugd die zich enthousiast voort smashte met eerst ballonnen en zich daarna waagden aan het echte “beukwerk” in de Sneker Sporthal tijdens de eerste clinic van Smashbal: een attractieve vorm van volleybal die door VC Sneek als enige club in het noorden een succesvolle première beleefde. Dit alles gadegeslagen door een groot aantal ouders die twee uren lang hun zoon of dochter de wildste smashcapriolen zagen uithalen. “Wat een geweldig mooi volleybalfeest,” liet zich één van de ouders terecht ontvallen.

Een aantal weken geleden werden de schouders gezet onder een nieuw project bij VC Sneek. Ingegeven door de werkgroep jongenslijn VC Sneek bestaande uit Erik Reitsma, Koos Nederhoed, Edward Kamphuis, Patrick Koelemij, Erwin Hendriks, Trijnie Sybranby, Amancho Kumbangsila en gesteund door diverse spelers van o.a. heren 1 van de club werd het initiatief opgestart om een inspirerende vorm van volleybal te presenteren. “ We willen graag jongens aan het volleyballen krijgen en daar is Smashbal uitermate geschikt voor bij met name jongens,” aldus Erik Reitsma. “Jongens willen graag hard slaan en smashen en putten daar veel voldoening uit. We willen ze in beweging krijgen, ”vervolgt Koos Nederhoed.

Speelse vormen

Dat laatste bleek inderdaad, want op zes velden werkte iedereen zich behoorlijk in het zweet. Na een korte introductie werd er speels met ballonen begonnen door kinderen van de groepen 3 t/m 8. Na een korte drinkpauze en een kleine versnapering in de vorm van een banaan en een mandarijn – goed voor de koolhydraten-, werd er met een “echte” Smashbal gespeeld. Eerst een aantal speelse vormen en daarna in toernooivorm. Dit alles geleid door Mark Hekstra en Jelmer Spoor van heren 1, Patrick Koelema, Jesper Visser, Filijn Bil en Nova Cruys van de CMV-afdeling, Dieuwke Kramer en Erik Reitsma zelf als degene die de lijnen uitzette van het festijn.

Mooi evenement

Ouders staarden met open monden naar de verrichtingen van hun kind. “Dit is ontzettend leuk. Ideaal voor mijn zoon ook. Die vindt het heerlijk om zo tegen een bal aan te slaan en bezig te zijn. Mooi evenement. Hij is er de volgende keer zeker weer bij”, aldus een opgetogen ouder. Met dit positieve geluid kan de organiserende club verder natuurlijk en dat gebeurt ook. VC Sneek heeft vijf sessies gepland op de zondag. Op 10 december is de tweede bijeenkomst en daarna volgen er nog vier mogelijkheden om mee te doen. Tevens zit in de pen om Smashbal structureel eenmaal in de week aan te bieden. 

Laagdrempelig

“Het leuke is dat iedereen mee kan en mag doen. Smashbal is heel laagdrempelig en ook uitdagend, ”aldus de organisatoren. Dat laatste bleek wel, want enkele enthousiastelingen lieten zich niet de kans voorbij gaan om met Mark Hekstra en Jelmer Spoor van het vlaggenschip van de club de strijd aan te binden.

vcsneek.nl/smashball

Al met al een succesvol begin van Smashbal met een piekfijne organisatie. Over veertien dagen wordt de serie vervolgd en iedereen van 6 t/m 14 jaar- jongens en meisjes- kan zich alvast opgeven via vcsneek.nl/smashball Scholen krijgen via de bekende kanalen weer een uitnodiging toegestuurd deze week.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 16 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57