Afbeelding

Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân

Politiek

SNEEK - Gemeente Súdwest-Fryslân zet in op een bloeiende gastvrijheidseconomie, waarbij de inwoners voorop staan. Het doel? Dat elke inwoner zelf profiteert van de recreatiemogelijkheden en van de jaarlijkse toestroom van bezoekers. Met deze visie focust de gemeente niet alleen op economische voordelen, maar ook op maatschappelijke en landschappelijke waarden. Op 18 april neemt de gemeenteraad een besluit over de nieuwe visie.

In de Friese gastvrijheidseconomie speelt Súdwest-Fryslân een belangrijke rol. Met prachtig culturele erfgoed, idyllische landschappen en historische steden trekt de gemeente zowel bewoners als bezoekers aan. De ruim 450 overnachtingsplaatsen bieden jaarlijks 1.25 miljoen overnachtingen. Dit maakt dat de gastvrijheidseconomie een parelsector voor Súdwest-Fryslân is, die zorgt voor werkgelegenheid, investeringen en een aantrekkelijke leefomgeving.

“Onze inwoners staan achter de nieuwe plannen die er nu liggen,” aldus trotse wethouder Michel Rietman. “Uit ons onderzoek blijkt dat 63% van de inwoners van Súdwest-Fryslân de voordelen erkent. Toch zijn er zorgen, vooral over natuur en landschap. In onze visie staat centraal dat we het wonen en leven in Súdwest-Fryslân nog mooier willen maken. Dat doen we onder andere door meer activiteiten te bieden, vooral tussen oktober en april.”

Drie routes naar succes

De gemeente Súdwest-Fryslân wil dat elke inwoner profiteert van de gastvrijheidseconomie. Dit doet de gemeente met drie routes. Allereerst door te blijven werken aan de beleving van de prachtige Friese omgeving. Door het creëren van goede infrastructuur en aantrekkelijke knooppunten waar landschap, cultuur en erfgoed elkaar ontmoeten. Ten tweede door te streven naar genoeg reuring in het voor- en najaar. De focus ligt hier op het uitbreiden van het culturele en sportieve aanbod en overnachtingsplaatsen die ook in deze maanden beschikbaar zijn. Tot slot wil de gemeente ervoor zorgen dat dit alles voor mensen met een kleine en modale portemonnee beschikbaar is. Ook heeft de gemeente in de visie volop aandacht voor het versterken van het organisatorisch vermogen van de gastvrijheidssector. Súdwest-Fryslân heeft een ongekende kracht aan enthousiaste inwoners, vrijwilligers en ondernemers. De krachten bundelen helpt om goede ideeën tot bloei te laten komen.

Wethouder Michel Rietman: “Deze nieuwe visie is het resultaat van nauwe samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Gezamenlijk bouwen we aan een Súdwest-Fryslân waar gastvrijheid, diversiteit en kwaliteit samenkomen. Met als resultaat een gastvrij Súdwest-Fryslân voor iedereen!”

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 43 minuten geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27