Op de hoek van het Zijl en de Tolhûswei zit het hotel. Op de kaart zie je ook waar de kachelwinkel en de natuurwinkel zitten die ook schade opliepen door de megaknal.
Op de hoek van het Zijl en de Tolhûswei zit het hotel. Op de kaart zie je ook waar de kachelwinkel en de natuurwinkel zitten die ook schade opliepen door de megaknal. Foto: Google Maps

Daders van carbidkanon Joure hebben zich bij politie gemeld

Politie

Twaalf mensen hebben zich op nieuwjaarsdag bij politie De Fryske Marren gemeld omdat ze bij de groep behoorden die op oudjaarsnacht in Joure een tot carbidkanon omgebouwde giertank lieten knallen waardoor enorm veel schade ontstond aan Hotel Anne-Klare, ‘t Stokertje, de biowinkel en twee woonhuizen.

Anne-Klare Anker, van het naar haar genoemde hotel dat waarschijnlijk enkele tienduizenden euro schade heeft, reageert op Instagram met: “Vandaag is in één grote waas voorbijgegaan. We hebben heel veel gepraat, wij met elkaar, met de politie en ook hebben we nieuwszenders te woord gestaan.” Haar man Ardi heeft al aangegeven dat de klap zo hard was dat er wel doden hadden kunnen vallen als er op dat moment iemand buiten had gelopen.

‘De hulp en de reacties doen ons goed’

Anne-Klare: “De politie doet zijn werk en verschillende betrokkenen hebben zich gemeld. Mensen leven mee. Het blijft niet onopgemerkt. We willen graag iedereen bedanken voor het delen van het filmpje wat Ardi gisteren heeft gepost. De hulp en alle hartverwarmende reacties, het doet ons goed.”

Politie overlegt met justitie over wat er met de daders moet gebeuren, of ze een bekeuring krijgen, of strafvervolging via de rechtbank of anderszins vervolg zullen worden.

Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00