Afbeelding
Foto: Wonen in Sudwest Fryslan

Enquête in plaats van inloopavond nieuwe wijk Bolsward-Oost

Algemeen

Met een enquête die je kunt invullen op  www.woneninsudwestfryslan.nl/bolsward+oost mag iedereen uit de Zuidwest-Friese samenleving meedenken aan de invulling van de nog te bouwen woonwijk Bolsward Oost. De gemeente Súdwest heeft deze oplossing bedacht omdat een 'ouderwetse' inloopavond in de huidige corna-maatschappij bijna niet te realiseren is.

De gemeente heeft grond aangekocht in Bolsward Oost en wil hier de wijk van de toekomst realiseren. Er komen (uiteindelijk) ongeveer tweehonderd woningen; een mix van koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen. De  gemeente zet hoog in en op duurzaamheid, architectuur en leefklimaat; verder staat alles nog open. De gemeente roept de samenleving op mee te denken hoe de wijk eruit moet komen te zien. Súdwest-Fryslân heeft 14,5 hectare landbouwgrond, gelegen tussen de Snekerweg, de Ugolaan en de Hartwerter Feart aangekocht.

Iedereen welkom laten voelen
Normaal is een inloopmarkt een waardevol moment om input te verzamelen. Dit is door de coronamaatregelen niet mogelijk en daarom heeft de gemeente een enquête online gezet. “We willen graag dat Bolsward-Oost een wijk wordt waar mensen graag willen wonen en die van meerwaarde is voor Bolsward”, zegt wethouder Mark de Man. “Het voordeel van een enquête is dat mensen van buiten de gemeente en buiten Fryslân ook gemakkelijk kunnen meedenken. Onze gemeente heeft een mooie balans tussen wonen, werken en recreëren en we willen dat iedereen zich welkom voelt om naar Bolsward-Oost te verhuizen.”

Invullen tot uiterlijk 5 juli
De enquête is in een paar dagen al tachtig keer ingevuld. Invullen kan tot en met 5 juli via www.woneninsudwestfryslan.nl/bolsward+oost. In de enquête staan vragen als: moeten er vooral vrijstaande woningen komen of ook appartementen, of juist tiny houses? Moeten er ook sociale huurwoningen komen? Krijgt iedereen een eigen tuin of is er juist een gemeenschappelijke tuin? 

Uitkomsten na de zomer publiceren
De gemeente zet de uitkomsten van de enquête na de zomervakantie op de website www.woneninsudwestfryslan.nl. Deze uitkomsten gebruikt de gemeente als input voor een stedenbouwkundig plan, dat eind dit jaar klaar is. In dit plan staat hoe de wijk er ongeveer uit komt te zien. “Het hangt van de coronamaatregelen af of er dan wel een informatiebijeenkomst komt of dat we de resultaten alleen op de website zetten”, geeft wethouder De Man aan. “We willen in elk geval dat mensen ook dan op het plan kunnen reageren, zodat ze zich betrokken blijven voelen bij deze nieuwe wijk.”

Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00