Svetlana Akolzina is trots op de nieuwe locatie.
Svetlana Akolzina is trots op de nieuwe locatie. Foto: eigen foto

Wethouder WMO opent Bike FRL

Zakelijk

LEEUWARDEN - Zorgsloperij De Kans uit Leeuwarden slaat opnieuw een nieuwe weg in. Na een groot aantal jaren succesvol werkzaam te zijn op het adres James Wattstraat 18A is per 1 oktober 2022 een nieuwe locatie toegevoegd, aan de James wattstraat 4 in Leeuwarden, slechts op een steenworp afstand van de huidige locatie. Daar zijn de activiteiten van Bike FRL, deel uitmakend van het tevens succesvolle Zorgsloperij De Kans met meerdere- gespecialiseerde vestigingen in Leeuwarden.

Een dag als vandaag, donderdag 17 november 2022, heet Svetlana Akolzina alle aanwezigen van harte welkom bij de feestelijke opening van de nieuwe locatie van Zorgsloperij de Kans, Bike FRL te Leeuwarden. Svetlana heet de heer Hein Kuiken, onze wethouder van WMO, welkom. Gezamenlijk hebben Hein Kuiken, Svetlana Akolzina en het team van Zorgsloperij de Kans met trots de nieuwe locatie geopend. Een heugelijke, maar spannende dag in de ontwikkeling van de Zorgsloperij De Kans, met de officiële opening van Bike FRL, hier in Leeuwarden aan de James Wattstraat 4.

Maatschappelijk belang

Binnen Bike FRL wordt er op dezelfde wijze gewerkt als bij Zorgsloperij de Kans, om er een succes van te maken en vooral de deelnemers een plekje te kunnen geven.

Bike FRL biedt een breed zorgaanbod, welke doelgericht wordt afgemeten per deelnemer. Op deze manier blijft de werkwijze zich verbeteren en hanteert Zorgsloperij de Kans zowel Bike FRL het werken op maat.

Uiteindelijk zal er gestreefd worden naar een bezetting van ca. 16 à 18 deelnemers die worden begeleid door enthousiaste en deskundige medewerkers, op deze wijze tracht Svetlana Akolzina mensen uit een vaak vergeten categorie de gelegenheid te geven om met gerichte dagbesteding, of een springplank naar een maatschappelijke positie mogelijk te maken.


Voorbeelden van wat er bij Zorgsloperij de Kans mogelijk is, zijn: houtbewerking, voertuig en fiets reparatie, muziek produceren in de muziekstudio, creatieve kunst, laswerkzaamheden, sport en fotografie.

In de afgelopen jaren heeft Svetlana Akolzina op de andere vestiging aan de James wattstraat 18a al bewezen hiervoor het juiste beleid te voeren.

Na verloop van tijd, zal ook de mogelijkheid onderzocht worden om onder andere via de GGZ en Reclassering cliënten te verwerven, om ook die categorie door Zorgsloperij De Kans succesvol te kunnen gaan begeleiden.

De succesvolle exploitatie van de vestiging aan de James Wattstraat 18A, heeft er mede toe bijgedragen dat de opening van deze vestiging heeft kunnen plaatsvinden, iets waarvoor de zorgorganisatie ook alle medewerkers veel dank verschuldigd zijn. Zorgsloperij De Kans is er in ieder geval klaar voor!

Bike FRL/ Zorgsloperij de Kans
Adres nieuwe locatie
James Wattstraat 4
8912AS Leeuwarden
Tel: 06 - 27585159
info@zorgsloperijdekans.nl

Afbeelding
TRANSFER: Navarone Foor per direct naar SC Cambuur Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert door David de Jong in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum Cultuur 27 jan, 18:00
Afbeelding
Valentijnsconcert Verboden liefde door Countertenor Sytse Buwalda Cultuur 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47
Afbeelding
SC Cambuur-trainer Sjors Ultee na overwinning bij FC Groningen: “We zijn op alle momenten volwassen geweest" Sport 27 jan, 12:30
Afbeelding
Nog veel te winnen op het gebied van databescherming Zakelijk 27 jan, 12:00
Afbeelding
4 februari: de allereerste 'Dag van de Natuurijsmeester' Sport 27 jan, 10:00