Svetlana Akolzina is trots op de nieuwe locatie.
Svetlana Akolzina is trots op de nieuwe locatie. Foto: eigen foto

Wethouder WMO opent Bike FRL

Zakelijk

LEEUWARDEN - Zorgsloperij De Kans uit Leeuwarden slaat opnieuw een nieuwe weg in. Na een groot aantal jaren succesvol werkzaam te zijn op het adres James Wattstraat 18A is per 1 oktober 2022 een nieuwe locatie toegevoegd, aan de James wattstraat 4 in Leeuwarden, slechts op een steenworp afstand van de huidige locatie. Daar zijn de activiteiten van Bike FRL, deel uitmakend van het tevens succesvolle Zorgsloperij De Kans met meerdere- gespecialiseerde vestigingen in Leeuwarden.

Een dag als vandaag, donderdag 17 november 2022, heet Svetlana Akolzina alle aanwezigen van harte welkom bij de feestelijke opening van de nieuwe locatie van Zorgsloperij de Kans, Bike FRL te Leeuwarden. Svetlana heet de heer Hein Kuiken, onze wethouder van WMO, welkom. Gezamenlijk hebben Hein Kuiken, Svetlana Akolzina en het team van Zorgsloperij de Kans met trots de nieuwe locatie geopend. Een heugelijke, maar spannende dag in de ontwikkeling van de Zorgsloperij De Kans, met de officiële opening van Bike FRL, hier in Leeuwarden aan de James Wattstraat 4.

Maatschappelijk belang

Binnen Bike FRL wordt er op dezelfde wijze gewerkt als bij Zorgsloperij de Kans, om er een succes van te maken en vooral de deelnemers een plekje te kunnen geven.

Bike FRL biedt een breed zorgaanbod, welke doelgericht wordt afgemeten per deelnemer. Op deze manier blijft de werkwijze zich verbeteren en hanteert Zorgsloperij de Kans zowel Bike FRL het werken op maat.

Uiteindelijk zal er gestreefd worden naar een bezetting van ca. 16 à 18 deelnemers die worden begeleid door enthousiaste en deskundige medewerkers, op deze wijze tracht Svetlana Akolzina mensen uit een vaak vergeten categorie de gelegenheid te geven om met gerichte dagbesteding, of een springplank naar een maatschappelijke positie mogelijk te maken.


Voorbeelden van wat er bij Zorgsloperij de Kans mogelijk is, zijn: houtbewerking, voertuig en fiets reparatie, muziek produceren in de muziekstudio, creatieve kunst, laswerkzaamheden, sport en fotografie.

In de afgelopen jaren heeft Svetlana Akolzina op de andere vestiging aan de James wattstraat 18a al bewezen hiervoor het juiste beleid te voeren.

Na verloop van tijd, zal ook de mogelijkheid onderzocht worden om onder andere via de GGZ en Reclassering cliënten te verwerven, om ook die categorie door Zorgsloperij De Kans succesvol te kunnen gaan begeleiden.

De succesvolle exploitatie van de vestiging aan de James Wattstraat 18A, heeft er mede toe bijgedragen dat de opening van deze vestiging heeft kunnen plaatsvinden, iets waarvoor de zorgorganisatie ook alle medewerkers veel dank verschuldigd zijn. Zorgsloperij De Kans is er in ieder geval klaar voor!

Bike FRL/ Zorgsloperij de Kans
Adres nieuwe locatie
James Wattstraat 4
8912AS Leeuwarden
Tel: 06 - 27585159
info@zorgsloperijdekans.nl

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 7 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46