Afbeelding

Opnieuw nieuwe weg voor Zorgsloperij De Kans

Zakelijk

LEEUWARDEN - Zorgsloperij De Kans uit Leeuwarden slaat opnieuw een nieuwe weg in. Na een groot aantal jaren succesvol werkzaam te zijn op het adres James Wattstraat 18A wordt per 1 oktober 2022 een nieuwe locatie toegevoegd, aan de James wattstraat 4 in Leeuwarden, slechts op een steenworp afstand van de huidige locatie. Daar worden de activiteiten van Motozorg overgenomen, nu nog deeluitmakend van het tevens succesvolle Rondomzorg, met meerdere- gespecialiseerde vestigingen in Leeuwarden.

De huidige directrice van MOTOzorg, mevrouw Daniëlle Rubingh, heeft met de eigenaresse van Zorgsloperij De Kans mevrouw Svetlana Akolzina, de zakelijke kant van de doorstart inmiddels afgerond, zodat nu constructief gewerkt kan worden aan de afronding van de overname en de doorstart van activiteiten. Mogelijk blijft een deel van de gevestigde begeleiders trouw aan de vestiging, die daar al langere tijd op een succesvolle wijze werkzaam zijn. Met hen wordt op dit moment overleg gevoerd.

Mogelijk blijft de motorwerkplaats ook onder de vleugels van Zorgsloperij de Kans, een mooie plek voor cliënten die eerder naar Motozorg kwamen. Alle belang wordt gelegd in een zo’n natuurlijk mogelijke overname, zodat het begeleidingsproces haar werkzaamheden op een prettige wijze kan voortzetten. Uiteindelijk zal gestreefd worden naar een cliëntbezetting van ca. 16 à 18, en dat begeleid door meerdere enthousiaste en ter zake deskundige medewerkers. Op deze wijze tracht mevrouw Svetlana Akolzina nog meer mensen uit een vaak vergeten categorie mensen, de gelegenheid te geven om zowel met gerichte dagbesteding als mogelijke springplank naar een maatschappelijke positie mogelijk te maken. Hierbij kunt u denken aan begeleiding in een technische omgeving. Waar de vaardigheden en kennis worden ontwikkeld. Voorbeelden van wat er bij Zorgsloperij de Kans mogelijk is zijn: houtbewerking, voertuig en fiets reparatie, werken aan muziek in de muziekstudio, creatieve kunst, laswerkzaamheden, sport en fotografie.  In de afgelopen jaren heeft S. Akolzina op de andere vestiging aan de James wattstraat 18a al bewezen hiervoor de juiste programmering te hebben. In het verloop van tijd, zal ook de mogelijkheid onderzocht worden om onder andere via de GGZ en Reclassering cliënten te verwerven, om ook die categorie door Zorgsloperij De Kans succesvol te kunnen gaan begeleiden.

Met het management van Rondomzorg, is inhoudelijk gesproken over de overname van Motozorg, door Zorgsloperij De Kans. Rondomzorg betreurt het dat na 10 jaar het doek valt voor het bedrijfsonderdeel Motozorg, ze ondersteunen de overname van harte. Rondomzorg is blij dat een andere partij kansen ziet om een eigen draai en naam aan de motorwerkplaats te gaan geven, en geven aan dat in de toekomst een zekere vorm van samenwerking niet is uitgesloten. Kijkend naar de naam en faam van de kwaliteit van Rondomzorg, zou dit in het belang van potentiële cliënten een welkome ontwikkeling betekenen.

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00