Geert van Beijeren & Jaap Terpstra (Van Mossel) bij de Hyundai Ioniq 5
Geert van Beijeren & Jaap Terpstra (Van Mossel) bij de Hyundai Ioniq 5 Foto: Rob Dijkstra

De elektrische auto Hyundai IONIQ 5 is razend populair: “Binnen 20 minuten zit de accu al op 80 procent”

Zakelijk

LEEUWARDEN - Hou je van elektrische auto’s, of wil je graag de overstap maken naar een elektrische auto? Kijk dan zeker eens naar de revolutionaire Hyundai IONIQ 5, verkrijgbaar bij Van Mossel Hyundai in Leeuwarden. De auto is op dit moment razend populair in Nederland en RondOm Vandaag zoekt uit waarom dat zo is. 

“Je zweeft vooruit in deze auto en hij is van alle gemakken voorzien”, lacht Leeuwarder Geert van Beijeren trots. Hij kocht de Hyundai IONIQ 5 zo’n drie maanden geleden bij Van Mossel en heeft daar geen moment spijt van. “Ik heb niet zoveel met auto’s, maar ik was in de zomer eens bij mijn broer Theo, die rijdt in een ouder type Hyundai. Hij is daar nog steeds erg blij mee en trots op het merk. Hij wees mij op een recensie in de NRC: een nieuwe generatie elektrische auto, de Hyundai IONIQ 5, nu al een legendarisch model. En dat viel mij ook direct op, het is een heel vernieuwend model. Dat was het moment dat mijn vrouw en ik begonnen te overwegen om de IONIQ 5 aan te schaffen.” 

Pa, je kan een Iphone 8 kopen, of een Iphone 11 voor hetzelfde geld.

Uitstekende accu en laadtijd

Geert en zijn vrouw Sas hebben in totaal drie auto’s bekeken en vergeleken: de Skoda Enyaq iV, de Volkswagen ID.4 en dus de Hyundai IONIQ 5. Die laatste maakt voor Geert en zijn familie overtuigend het verschil. “Zoals ik zei waren we al enthousiast over het model, maar toen we er in reden bleek het bereik ook nog eens heel goed te zijn. Dat was een extra reden om voor de IONIQ 5 te kiezen. Mijn zoon Gijs maakte een grappige vergelijking: ‘pa, je kan een Iphone 8 kopen, of een Iphone 11 voor hetzelfde geld’, dus die keuze was snel gemaakt. Een belangrijk argument voor ons is het snelle opladen van de accu, via een snellader langs de snelweg. Binnen 20 minuten zit de accu al op 80 procent, dus dat is ideaal. We zijn er echt heel enthousiast over. In de zomer kun je op een volle accu zo’n 400 kilometer rijden. In winterse omstandigheden wordt het iets minder, dan zakt hij terug naar zo’n 350 kilometer, wat overigens nog steeds prima is.” 


Moderne en unieke functies 

De familie is de auto intussen helemaal aan het ontdekken, want de Hyundai IONIQ 5 is voorzien van allerlei moderne snufjes. Zo herkent de auto bijvoorbeeld wanneer je ongewenst de rijbaan dreigt te verlaten en helpt de bestuurder om binnen de wegmarkering te blijven. Daarnaast is de auto voorzien van zogenoemde ‘Augmented Reality Technology’, waardoor je dashboard als het ware in je raam geprojecteerd wordt. Daardoor heb je altijd inzicht in hoe snel je rijdt. Zo heeft de auto nog veel meer unieke en moderne functies die met name de veiligheid en comfort in de auto bevorderen. Zelfs na drie maanden komt Geert nog steeds dingen tegen, waarvan hij denkt: ‘ik wist niet dat deze functie er ook in zat’. De Hyundai IONIQ 5 is een uitstekende keus 

Wil jij meer weten over de IONIQ 5? Zoek dan contact met Hyundai-dealer Van Mossel in Leeuwarden. 

Van Mossel Hyundai
Orionweg 51
8938AG Leeuwarden
Tel: 058 - 767 6350

Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid gisteren
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00