Afbeelding
eigen foto

Kermis in Stiens: een belevenis voor iedereen!

Toerisme

Van donderdag 9 t/m zondag 12 mei is het zover: de jaarlijkse kermis in het gezellige centrum van Stiens. Van de booster, zweef, schiettent, botsauto's en lucky cranes tot een mini golfbaan, trampoline en de vliegtuigjes. Aan iedereen is gedacht, zo blijkt des te meer uit het nieuwe initiatief de 'prikkelarme kermis'.

Prikkelarme kermis
De jaarlijkse kermis van Stiens opent dit jaar, op donderdag 9 mei van 14:00 - 16:00 uur, met een zogenaamde 'prikkelarme kermis'. Kermis.. dat is lawaai, licht en actie, maar niet tijdens de prikkelarme kermis. Dan gaan twee uur lang de geluidinstallaties uit, worden de lichten gedimd en worden (draai)snelheden van de attracties aangepast. Daarmee gaat een kermis droom in vervulling voor vele cliënten van zorginstantie Talant.

De prikkelarme kermis is een initiatief van Stichting Kermis Leeuwarderadeel, Talant en de kermisexploitanten. Ieder draagt haar steentje bij om er voor de cliënten een onvergetelijke middag van te maken. Zo verzorgt Talant de begeleiding, verrast Stichting Kermis Leeuwarderadeel de cliënten met een oliebol, stelt de FNP drinken beschikbaar, trakteert Café De Kern op ijsco's en zorgen de kermisexploitanten voor een onvergetelijke beleving! De prikkelarme kermis is uitsluitend voor cliënten van Talant. Vanaf 16:00 uur is de kermis voor iedereen geopend.  

Een compleet dagje uit
Tijdens de kermis in Stiens geniet je niet alleen van attracties als de lucky cranes, skee ball, de botsauto's, zweef, tropical flight, golfbaan, trampoline, schiettent, touwtje trekken en de snoep- en oliebollenkraam. Een dagje naar de kermis is ook uitstekend te combineren met een bezoek aan de diverse winkels en horeca in het sfeervolle centrum van Stiens. Kortom: een belevenis voor jong en oud!

Het centrum van Stiens staat deze week nog eens extra in het teken van gezelligheid met de Stienzer Keatsdagen. Kaatsen, verrassende avondprogramma's, diverse bands en nog veel meer. Vanuit de kermis loop je er zo naartoe. Nog een extra reden om de kermis van Stiens dit jaar zeker niet over te slaan!

Openingstijden kermis

Donderdag 9 mei
14:00 - 16:00 uur (Besloten prikkelarme kermis, uitsluitend voor cliënten van Talant)

16:00 - 23:00 uur

Vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei
13:00 - 24:00 uur

Zondag 12 mei
13:00 - 22:00 uur

Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 49 minuten geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 2 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk 4 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Oudere man gewond door val van elektrische fiets in Leeuwarden Politie 20 uur geleden
Afbeelding
Basisscholen springen zich gezond tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Taxatiemiddag in het Post-Plaza Hotel in Leeuwarden Algemeen gisteren
Afbeelding
Jonge Nederlandse slachtoffers criminele uitbuiting witte vlek in aanpak ondermijning Politie 30 jun, 10:00