Afbeelding

VVD Leeuwarden komt (vanzelfsprekend) met Friestalig verkiezingsprogramma

Politiek

De VVD Leeuwarden lanceert haar verkiezingsprogramma in het Fries! Dit op de Dag van de Moedertaal, de dag die in het teken staat van de taal die je hebt meegekregen van je moeder. Dat voelt voor ons als vanzelfsprekend; de gemeente Leeuwarden is meer dan alleen de stad, en meer dan alleen het Nederlands. Het Fries speelt ook een grote rol in onze gemeente, en zo ook in onze partij.

Vandaag (21-02-2022) is het internationale Dag van de Moedertaal! Meertaligheid is een grote rijkdom en dat is belangrijk om bij stil te staan. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door. In de gemeente Leeuwarden praten we naast het Nederlands ook Fries en Liwwadders. De Friese taal is een vanzelfsprekend onderdeel van ons cultuur. Deze meertaligheid hoort bij ons en kom tot uiting in bijvoorbeeld onze rol als City of Literature. Het is bij meertaligheid ook niet alleen maar de culturele rijkdom die telt: uit tal van onderzoeken blijkt duidelijk dat meertalige kinderen over het algemeen veel profijt hebben van hun meertaligheid. En dat voordeel moeten we koesteren. Door (streek-)talen actief te gebruiken houden we de talen in stand. Wij zijn trots op onze talen! Daarom komt de VVD Leeuwarden op de Dag van de Moedertaal met een Fries verkiezingsprogramma.

VVD Ljouwert komt (fanselssprekkend) mei Frysktalich ferkiezingsprogramma

De VVD Ljouwert lansearret har ferkiezingsprogramma yn it Frysk! Dit op de Dei fan de Memmetaal, de dei dy’t yn it ramt stiet fan de taal dytst meikrigen hast fan jim mem. Dat fielt foar ús as fanselssprekkend; de gemeente Ljouwert is mear as allinnich de stêd, en mear as allinnich it Nederlânsk. It Frysk spilet ek in grutte rol yn ús gemeente, en sa ek yn ús partij.

Hjoed (21-02-2022) is it ynternasjonale Dei fan de Memmetaal! Meartaligens is in grutte rykdom en dat is wichtich om by stil te stean. Net allinich hjoed, mar it hiele jier troch. Yn de gemeente Ljouwert prate we njonken it Nederlânsk ek Frysk en Liwwadders. De Fryske taal is in fanselssprekkend ûnderdiel fan ús kultuur. Dy meartalichheid heart by ús, en kom ta útering yn bygelyks ús rol as City of Literature. It is by meartaligens ek net allinich mar de kulturele rykdom dy’t telt: út tal fan ûndersiken docht dúdlik bliken dat meartalige bern oer it generaal in soad profyt hawwe fan har meartaligheid. En dat foardiel moatte we koesterje. Troch (streek-)talen aktyf te brûken hâlde wy de talen yn stân. Wy binne grutsk op ús talen! Dêrom komt de VVD Ljouwert op de Dei fan de Memmetaal mei in Frysk ferkiezingsprogramma. It folsleine Fryske ferkiezingsprogramma fan de VVD Ljouwert is hjir te lêzen.

Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 37 minuten geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00