Vereniging Hendrick de Keyser, Eysingahuis Museumhuis, Leeuwarden, Friesland
Vereniging Hendrick de Keyser, Eysingahuis Museumhuis, Leeuwarden, Friesland Foto: Arjan Bronkhorst

Samen met een gratis introducé naar Huis Van Eysinga in Museumweek!

Historie

LEEUWARDEN - Samen met familie of een vriend(in) naar een museum? In de Museumweek kun je gezellig én voordelig naar Huis Van Eysinga. Van 4 t/m 10 april mag je gratis één introducé meenemen per gezelschap bij een betaald ticketOntdek samen de grandeur van de Friese adel!

Kom binnen bij de Friese adel 

Huis Van Eysinga is een 18de-eeuws herenhuis met chique stijl- en ontvangstkamers. Het huis is ingericht in de neoclassicistische stijl van de Franse koning Lodewijk XVI. Gebouwd voor één van de meest aanzienlijke mannen van die tijd, Frans Julius Johan van Eysinga. De adellijke grandeur is duidelijk terug te zien in het huis. Je bewondert er prachtig origineel stucwerk, houtsnijwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren, en mooie portretten van de familie. 

Ervaar het zelf

Uniek is dat je zelf mag ervaren hoe de familie Van Eysinga hier heeft gewoond. Je waant je letterlijk één van hen. Je mag de kasten openen om te kijken wat erin zit, plaats nemen aan tafel om een spelletje te spelen, zoals de familie dat ook deed. Zet de pruik op van de heer des huizes of geniet in de salon van blokfluitmuziek van Händel, Beethoven en Mozart. In de lakenhal lijkt het alsof je de boenwas nog ruikt. en in de keuken of je de bedienden door het huis hoort lopen. Breng de statige en rijk gedecoreerde stadswoning met prachtige stijlkamers én verborgen gangen en ruimtes tot leven! 

Bel jij aan en kom je binnen? 

Gezamenlijk en voordeling naar Huis Van Eysinga Bezoek Huis Van Eysinga nu met één gratis introducé per gezelschap bij een betaald ticket. Houders van een Vriendenloterij VIP-kaart mogen ook een gratis introducés meenemen. Geldig in de week van 4 t/m 10 april a.s. 

Huis Van Eysinga van Hendrick de Keyser is geopend op woensdag t/m zondag van 11-17 uur. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl/nl/huis-van-eysinga 

Kernvrijwilligers gezocht 

Wegens uitbreiding door de zomeropenstelling is Huis Van Eysinga op zoek naar kernvrijwilligers. Als kernvrijwilliger open en sluit je het huis, weet wat te doen bij problemen en bent het aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis. Is dit wat voor jou? Mail dan naar Femke Feddema: f.feddema@hendrickdekeyser.nl

Afbeelding
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 47 minuten geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 18 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen gisteren
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00