Afbeelding

Zorgmaatje aan Huis levert aanvullende mantelzorg

Gezondheid

FRIESLAND - Soms is het fijn extra ondersteuning te krijgen om leuke dingen te doen of om gezamenlijk wat praktische zaken te regelen. Deze ondersteuning biedt een Zorgmaatje aan Huis door o.a., een handje te helpen in het huishouden, het begeleiden naar dokter- of ziekenhuisafspraak, of samen een mooie wandeling te maken. Zorgmaatjes bieden gezelschap en dragen bij aan de zelfredzaamheid van de cliënten.

Zorgmaatje aan Huis is twee jaar geleden gestart met het leveren van aanvullende mantelzorg aan diverse doelgroepen waaronder ook in de dementiezorg. Inmiddels is de organisatie al flink gegroeid, met zorgondernemers in 38 regio’s.

Zorgondernemer Chantal Hamstra is sinds vorige maand actief voor Zorgmaatje aan Huis in de regio’s Leeuwarden & Waadhoeke. Tijdens de Corona periode startte ze in haar postcodegebied een Support Netwerk voor mensen die niet naar buiten konden om boodschappen te doen of andere kleine hulpvragen hadden. Dit omdat bijvoorbeeld hun mantelzorger ziek was. “Buurtbewoners sloten zich bij mij aan en zo konden we samen onze omgeving helpen. Op deze manier ondersteuning bieden aan mensen was voor mij een mooie ervaring. Ook kreeg ik hierdoor inzicht in hoe hard deze hulp nodig was en nog steeds is.” Toen ze vervolgens voor de liefde naar Friesland verhuisde en de mogelijkheid zich voordeed om zich aan te sluiten bij Zorgmaatje aan Huis, hoefde ze daar dan ook geen seconde over na te denken.

De zorgondernemer begeleid de cliënten met de aanvraag en gaat op zoek naar de beste match. Na een positieve kennismaking tussen cliënt en een passend Zorgmaatje, gaat deze meteen aan de slag. Onze Zorgmaatjes zijn allemaal geverifieerd op VOG en hebben veelal ervaring in de zorg en zijn erg gedreven, vriendelijk en betrouwbaar.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van deze dienstverlening gebruik te maken; het PGB, via de gemeente (Wmo), via de Thuiszorgorganisatie (Wlz), via de Zorgverzekeraar (ZVW), of men kan privé ondersteuning inkopen.

Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 21 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 29 apr, 09:00