Afbeelding

Gratis vervoer voor de zorghelden van Thuiszorg Het Friese Land

Algemeen

LEEUWARDEN - Een glanzend rode en een zilveren auto staan voor het kantoor van Thuiszorg Het Friese Land aan de Tesselschadestraat. Met grote letters staat er op de wagens #zorgheldenauto, in deze auto rijdt een #zorgheld. De collega’s van het c-team rijden met deze auto’s langs cliënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Auto Haaima stelde de twee auto’s hiervoor gratis ter beschikking.

Het idee kwam van Anne Tjeerd Haaima, directeur van de Peugeot-garage in Leeuwarden. “Wij wilden, net als iedereen tijdens deze coronacrisis, ons steentje bijdragen. We werken al jarenlang samen met Thuiszorg Het Friese Land en leveren al hun bedrijfswagens. Toen we hoorden dat Thuiszorg Het Friese Land zou starten met aparte coronaroutes, besloten we daar aan bij te dragen.”

#Zorghelden

Vrijwel gelijktijdig werd Anne Tjeerd ook gevraagd mee te doen met #zorgheldenauto, een landelijk initiatief van de Nederlandse autobranche. “Het is voor mensen in de zorg soms best lastig op het werk te komen, omdat er ook minder openbaar vervoer rijdt. Onze landelijke branchevereniging stelde voor auto’s beschikbaar te stellen aan deze zorghelden. Die auto’s hebben wij immers toch staan. Auto Haaima heeft zich bij dat initiatief aangesloten en heeft twee auto’s gratis beschikbaar gesteld aan Thuiszorg Het Friese Land.”

Auto’s desinfecteren

“Terwijl we over die twee auto’s spraken, vroeg ik me ineens ook af hoe het eigenlijk zit met het ontsmetten van die auto’s. Dat bleek een goede vraag, daar dachten ze bij Thuiszorg Het Friese Land ook al over. Dus daar kon ik van dienst zijn. Ik had nog wel iemand die dat kan verzorgen.”

Zichtbaar in Leeuwarden

Elkaar helpen en met een klant meedenken, dat voelt goed voor Anne Tjeerd. “Maar natuurlijk denk ik ook na waar mogelijke kansen liggen tijdens deze crisis. Ik denk commercieel, ik ben en blijf een ondernemer. Dus staat onze naam uiteraard ook op die twee auto’s. Zo zijn we mooi zichtbaar in en rond Leeuwarden.”

www.haaimahylkema.nl

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00