Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Gezondheid

LEEUWARDEN - Zaterdag 14 oktober was het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de zorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn.

VPTZ Noordwest-Friesland is een organisatie die zich inzet voor mensen die thuis willen sterven. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere periode. Vrijwilligers van VPTZ Noordwest-Friesland nemen taken van mantelzorgers over, zodat zij even tijd voor zichzelf hebben of bijvoorbeeld ’s nachts rustig kunnen slapen. Weten dat er een ervaren iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor en emotionele ondersteuning. 

De vrijwilligers krijgen een gedegen opleiding en worden goed begeleid. Aan de hulp van vrijwilligers thuis zijn geen kosten verbonden.

Mensen die interesse hebben zich op welke manier dan ook in te zetten voor mensen in de laatste levensfase zijn van harte uitgenodigd om vrijblijvend kennis te maken. Mail naar: erzijn@vptznwfriesland.nl of leg telefonisch contact met één van de coördinatoren: Adrie de Jong of Geke Lukkes op: 06 – 51 49 09 58. Kijk voor meer informatie op www.vptznwfriesland.nl.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is de Nederlandse variant van de World Hospice and Palliative Care Day, die jaarlijks georganiseerd wordt op de tweede zaterdag in oktober. In een groot aantal landen worden er rond die dag evenementen georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘Compassionate Communities: Together for Palliative Care’.

www.vptznwfriesland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 12 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 15 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 16 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 18 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Kom gezellig langs bij het Franeker Oldies Festival! Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Politie op snelweg Leeuwarden
Personenauto en bestelbus klappen op elkaar in Leeuwarden 112-Nieuws 15 mei, 15:29