Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg.
Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg. Foto: Saar aan Huis

“Saar aan Huis is helemaal wat ik me ervan voorgesteld had”

Gezondheid

LEEUWARDEN - Sinds half januari maakt de 87-jarige mevrouw Kits Nieuwenkamp uit Leeuwarden dankbaar gebruik van de service van Saar aan huis. Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg aan ouderen, ook bij dementie. Familie en vrienden helpen graag, maar wonen soms ver weg of hebben zelf een druk leven. De Saars kunnen dan helpen. Mevrouw Nieuwenkamp vertelt over haar ervaringen met haar Saar Boukje.

“Zoals je misschien al hebt begrepen ben ik heel oud. Na een heuptoestand loop ik met een rollator, waarmee ik me gelukkig goed kan redden, maar ik ben er wel aan gebonden”, legt mevrouw Nieuwenkamp uit. “Daarnaast merk ik dat mijn gezichtsvermogen hollend achteruit gaat. Dat was een belangrijke reden om hulp in te schakelen. Ik durfde zo langzamerhand namelijk niet meer alleen de deur uit.” 

Ze zocht contact met Saar aan Huis en werd van daaruit gelinkt aan Boukje, waar ze tot op de dag van vandaag ontzettend blij mee is. “Boukje komt iedere week een middag langs, waarin we samen wandelen en boodschappen doen. Daarnaast helpt ze met klusjes en administratieve zaken die ik niet meer goed kan zien.” 

Mevrouw Nieuwenkamp is enorm dankbaar voor de hulp van Saar aan Huis. “Het is helemaal wat ik me ervan voorgesteld had. Boukje is de ideale combinatie van nuchterheid en hartelijk meeleven met dingen die niet zo goed gaan. Echt een schot in de roos.” 

Saar aan Huis bevalt mevrouw Nieuwenkamp zo goed, dat ze het iedereen met behoefte aan hulp zou aanraden. “Het is een prachtige organisatie. Ze hebben heel veel aandacht voor het individu. Ik had er nog niet zo lang geleden over gehoord, maar dan blijkt ineens dat mensen die je al heel lang kent ook hulp krijgen van een Saar.”

Saar aan Huis Fryslân
E-mail: fryslan@saaraanhuis.nl
Tel: 058-2037058
www.saaraanhuis.nl

Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 4 minuten geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 2 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00