Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg.
Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg. Foto: Saar aan Huis

“Saar aan Huis is helemaal wat ik me ervan voorgesteld had”

Gezondheid

LEEUWARDEN - Sinds half januari maakt de 87-jarige mevrouw Kits Nieuwenkamp uit Leeuwarden dankbaar gebruik van de service van Saar aan huis. Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg aan ouderen, ook bij dementie. Familie en vrienden helpen graag, maar wonen soms ver weg of hebben zelf een druk leven. De Saars kunnen dan helpen. Mevrouw Nieuwenkamp vertelt over haar ervaringen met haar Saar Boukje.

“Zoals je misschien al hebt begrepen ben ik heel oud. Na een heuptoestand loop ik met een rollator, waarmee ik me gelukkig goed kan redden, maar ik ben er wel aan gebonden”, legt mevrouw Nieuwenkamp uit. “Daarnaast merk ik dat mijn gezichtsvermogen hollend achteruit gaat. Dat was een belangrijke reden om hulp in te schakelen. Ik durfde zo langzamerhand namelijk niet meer alleen de deur uit.” 

Ze zocht contact met Saar aan Huis en werd van daaruit gelinkt aan Boukje, waar ze tot op de dag van vandaag ontzettend blij mee is. “Boukje komt iedere week een middag langs, waarin we samen wandelen en boodschappen doen. Daarnaast helpt ze met klusjes en administratieve zaken die ik niet meer goed kan zien.” 

Mevrouw Nieuwenkamp is enorm dankbaar voor de hulp van Saar aan Huis. “Het is helemaal wat ik me ervan voorgesteld had. Boukje is de ideale combinatie van nuchterheid en hartelijk meeleven met dingen die niet zo goed gaan. Echt een schot in de roos.” 

Saar aan Huis bevalt mevrouw Nieuwenkamp zo goed, dat ze het iedereen met behoefte aan hulp zou aanraden. “Het is een prachtige organisatie. Ze hebben heel veel aandacht voor het individu. Ik had er nog niet zo lang geleden over gehoord, maar dan blijkt ineens dat mensen die je al heel lang kent ook hulp krijgen van een Saar.”

Saar aan Huis Fryslân
E-mail: fryslan@saaraanhuis.nl
Tel: 058-2037058
www.saaraanhuis.nl

!
Afbeelding
RondOm’s Vriendenboekje: Thijs van Beijeren Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 20 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 1 okt, 12:00
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00